Drakenwandeling

De Drakenwandeling is een leuke tocht die beweging combineert met leesplezier.

Kleine draak is een beetje droevig. Er is een klasgenootje jarig, maar draak heeft weer geen uitnodiging gekregen voor het feest. Draak weet ook waarom. Bij het vorige feestje heeft hij per ongeluk het cadeautje in brand gestoken. Benieuwd of draak toch nog kan mee feesten? Kom het te weten tijdens deze familiewandeling langs Desselse paadjes en waterwegen.

Wandelen, lezen, spelen én luisteren

Tijdens je tocht kom je borden tegen waarop je telkens een deel van het verhaal kan ontdekken. Als je ook de bijhorende opdrachten kan uitvoeren, mag je door naar het volgende bord. Je kan het verhaal niet enkel lezen, maar ook beluisteren. Scan de QR-code en laat je betoveren door het luisterspel. 

De drakenwandeling is gratis toegankelijk en start op de parking van het Campinastrand, Zanddijk 62a. 

Heb je na de wandeling nog energie over? Dan ben je welkom in de gratis speeltuin of de zwemvijver (betalend) van het Campinastrand. Je kan hier ook terecht voor een drakendrankje. Als je drakenbuik begint te grollen, dan kan je in Brasserie Vijverzicht terecht voor een stevige drakenhap.

Praktische info

  • Afstand: 3,3 km
  • Tijd: +/- 2 uur
  • Startpunt = eindpunt
  • De wandeling is leuk voor de hele familie, het verhaal voor kinderen tussen 3 en 10 jaar.
  • Geschikt voor kinderwagens, al zal je soms wel moeten trekken en duwen
  • Bij regenweer draag je best laarzen

De wandeling is een initiatief van Boekstappers, een uitgeverij opgericht door jeugdauteur Guy Daniëls. Hij schreef het prentenboek “Draak wil ook een feestje” en werkte het uit tot een leuke familiewandeling. Het boek is te koop in het Campinastrand, taverne Het Vijverzicht, de bibliotheek en de Sas4-Toren.