Discriminatie op de huurmarkt: een aanpak op maat

Gepubliceerd op maandag 17 oktober 2022 9.08 u.
De zoektocht naar een huurwoning loopt niet altijd van een leien dakje. De woningmarkt staat vandaag meer dan ooit onder druk met een aanbod dat vele malen kleiner is dan de vraag. Verhuurders hebben daarom de luxe om te kunnen kiezen uit vaak heel wat kandidaat-huurders.

Want het klopt dat een verhuurder het recht heeft om te kiezen aan wie hij zijn woning verhuurt. Deze keuze dient echter gebaseerd te zijn op objectieve factoren. Discriminatie mag daar dus nooit een rol in spelen.

Discriminatie?

Maar wanneer is er nu sprake van discriminatie? Kort gezegd kan je spreken van discriminatie wanneer je in een vergelijkbare situatie minder goed behandeld wordt vanwege bijvoorbeeld je geslacht, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische origine, gezondheidstoestand of handicap. Mensen achteruitstellen of zelfs uitsluiten op basis van dergelijke criteria is bij wet verboden in Vlaanderen. Dit wil niet zeggen dat een private verhuurder niet mag nagaan of de kandidaat-huurder in staat is om de maandelijkse huur te betalen. Integendeel.

Natuurlijk, als verhuurder besef je niet altijd dat je mogelijks discrimineert. En als huurder weet je misschien niet goed welke informatie je toekomstige verhuurder of het immokantoor al dan niet van je mag vragen. Meer informatie hierover kan je vinden op de website van Unia: https://www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting.

Meldpunt

Word je als huurder geweigerd en twijfel je of alles wel correct verlopen is? Was je getuige van discriminatie? Dan kan je je een melding van discriminatie doorgeven. Je kan dit heel eenvoudig online doen door te surfen naar: https://www.melding.unia.be/nl/meld-het/waar of via het (gratis) telefoonnummer 0800 12 800.

Beschik je niet over toegang tot het internet of heb je hulp nodig bij het invullen van de melding? Dan kan je dit komen melden via het gemeentelijk meldpunt discriminatie. De medewerker helpt je dan op weg bij het invullen van het meldingsformulier. Nadien neemt Unia contact met je op en bepaal je zelf het vervolg: wil je enkel je verhaal kwijt of wil je dat Unia jouw dossier verder zal behandelen? 

Tip: Breng zoveel mogelijk bewijsmateriaal mee naar het meldpunt. Dit kan gaan om e-mailverkeer, sms’en, briefwisseling, screenshots van online advertenties, eventuele getuigenissen … . Dit zal de medewerker mee opnemen bij de melding. Je kan bij het meldpunt terecht op het gemeentehuis, je kan hier steeds een afspraak voor maken of Walter Broeckx contacteren op telefoonnummer 014 38 99 38.