De Pamperbank: doneer pampers die je niet meer gebruikt en help kwetsbare gezinnen

Gepubliceerd op maandag 5 oktober 2020 7.37 u.
Wist je dat een kind gemiddeld 5000 luiers gebruikt tot het zindelijk is? De aankoop van luiers weegt dan ook zwaar door op het budget van gezinnen in armoede. Daarom wil de Pamperbank de kost voor kwetsbare gezinnen helpen drukken door het inzamelen en herverdelen van luieroverschotten.

Heeft je kindje geen luiers meer nodig of is het toe aan een grotere maat en heb je nog wat luiers over die je niet meer kan gebruiken? Sinds 1 oktober 2020 staan op verschillende plaatsen in Dessel inzamelboxen waar je luieroverschotten kan deponeren:

  • Bibliotheek (voor de ingang zodat je buiten de openingsuren van de bib ook kan deponeren), Hannekestraat 1, Dessel
  • IBO Speelplaneet, Netestraat 36, Dessel
  • IBO Hummelhoek, Kerkstraat 20A, Dessel

De ingezamelde luiers worden door vrijwilligers van Actie “Mensen In Nood – Mol” opgehaald, per maat gesorteerd en verwerkt tot pakketjes van 25 luiers. Deze worden vervolgens aan het onthaal van Sociaal Huis “De Pastorij” in Dessel verkocht aan 1 euro aan gezinnen met beperkte financiële middelen. Registreren is niet nodig.

De opbrengst van deze pakketten gaat integraal naar de aankoop van nieuwe luiers, bijvoorbeeld voor maten die weinig binnengebracht worden.

Meer informatie

Lore Vleugels
Dienst opvoedingsondersteuning
Tel. 014 38 90 39
E-mail: lore.vleugels@dessel.be