Chiroleden van Dessel en Witgoor en Jeugd Rode Kruis planten extra bos in Dessel tijdens het Boomweekend

Gepubliceerd op maandag 20 november 2023 7.58 u.
Tijdens het Boomweekend worden er zoveel mogelijk bossen in Vlaanderen aangeplant. Het Agentschap voor Natuur en Bos, gemeente Dessel en jeugdverenigingen doen ook mee in Dessel. Zo komt aan de Witgoorheide in Dessel in totaal 3,2 hectare bos bij.

Boomweekend

Van 17 tot en met 19 november 2023 bundelen de Bosalliantie en Vlaamse jeugdbewegingen hun krachten voor het allereerste Boomweekend. Bossen voor de jeugd, maar vooral door de jeugd. Tijdens het Boomweekend worden er zoveel mogelijk bossen in Vlaanderen aangeplant en het Agentschap voor Natuur en Bos en gemeente Dessel doen ook mee samen met Chiro meisjes en jongens van Witgoor, Chiro meisjes en jongens van Dessel en Jeugd Rode Kruis.

Extra bos in Dessel

In de voormiddag gingen de eerste boompjes de grond in voor de 9de editie van het geboortebos. Dit gebeurt jaarlijks door de Gezinsbond, WBE, Den Bunt en de gemeente Dessel.

In de namiddag kwamen 135 leden van Chiro Dessel, Chiro Witgoor en Jeugd Rode Kruis samen met Dieter Coppens enthousiast mee planten.

“Samen met chiroleden en Jeugd Rode Kruis planten we vandaag 500 boompjes aan tijdens het boomweekend. We planten inheemse bomen en struiken zoals wintereik, winterlinde en zwarte els. De rest van de boompjes worden later aangeplant. Om de jonge bomen te beschermen tegen vraat van konijnen en reeën komt er in de eerste jaren een afrastering rond de aanplanting. De percelen van in totaal 3,2 hectare versterken zo het aanwezige bos in de Witgoorheide.” zegt Tom Huysmans, boswachter van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Ook Willy Broeckx, schepen van milieu van Dessel is enthousiast: “We zijn heel blij dat de jeugdbewegingen zo talrijk aanwezig zijn om mee te komen planten. Zij zorgen zo mee voor een groenere toekomst. “

Meer informatie www.boomweekend.be