Sas4-Toren, bezoekerscentrum

In het gebouw onder de toren vindt u een bezoekerscentrum waar de gemeente Dessel, De Vlaamse Waterweg nv en Sibelco NV gezamenlijk hun verhaal brengen. Dessel stelt zijn troeven voor, met de klemtoon op het groen en de vele mogelijkheden voor het wandel- en fietstoerisme. De Vlaamse Waterweg vestigt de aandacht op het belang van het kanalennet, vooral op economisch vlak maar ook voor de recreatie. Sibelco, dat in de streek al sinds de 19e eeuw kwartszand ontgint, belicht de ontginning van dit kwartszand en het belang ervan voor ons dagelijks leven.

Kortom, een unieke tentoonstelling die drie belangrijke thema’s voor deze streek combineert in één unieke opstelling.

Constant worden de talrijke verbanden duidelijk: tussen de kanalen en het kwartszand, de kanalen en het toerisme, de waterplassen (ontstaan door de zandontginning) en de recreatie en/of de natuur, enzovoort. De verhalen van de gemeente Dessel, De Vlaamse Waterweg en Sibelco kruisen elkaar voortdurend en lopen vaak ook parallel.

De tentoonstelling richt zich tot een breed publiek. Met diverse visuele en auditieve presentatietechnieken worden de onderwerpen op een boeiende en attractieve manier aan de m/v gebracht.

De Sas4-Toren is samen met de permanente tentoonstelling zeker een bezoekje waard.

Toeristische informatie
Tijdens de openingsuren kan u hier terecht voor alle toeristische informatie. Onze torenwachter zal u graag verder helpen.

Openingsuren:
van 15 april t/m 30 juni en
van 1 september t/m 30 september
en tijdens de paasvakantie en herfstvakantie:

van woensdag tot en met zondag: van 13 tot 17 uur
maandag en dinsdag: gesloten

van 1 juli t/m 31 augustus

dagelijks van 11 tot 17 uur


Gratis toegang
De Sas4-Toren en de tentoonstelling zijn gratis te bezoeken tijdens de openingsuren.