Bewegingsprogramma #samenbewegen gaat verder onder nieuwe naam #deKempenbeweegt

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021 14.17 u.
Sinds 11 januari kan je op RTV kijken naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen, maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt.

Deze vernieuwing kwam tot stand door een samenwerking van de Sportregio Zuiderkempen en Welzijnszorg Kempen en alle 27 Gezonde Gemeenten die hierbij aangesloten zijn. Het concept blijft hetzelfde: twee keer per dag, om 10.30 en 15 uur, een kwartier bewegen op een laagdrempelige manier. Naast sportcoach Marjan Kuppens zal ook Jim Vancampfort oefeningen voordoen en tips geven om voldoende te bewegen.

Staat bij jou ‘meer bewegen’ op je lijst van ‘Goede Voornemens’? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kan je perfect thuis sporten, met eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen.

Populair bewegingsprogramma

#deKempenbeweegt ontstond op vraag van senioren uit onze regio. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Omdat de digitale en sociale mediakanalen voor hen geen oplossing boden, werd geopteerd voor een bewegingsprogramma op RTV. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november-december 2020 herhaald.

Nieuwe afleveringen

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. Die startten reeds op 11 januari. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor Mol en Balen. Met de nieuwe coach creëren we extra kansen om beweging op maat aan te bieden. Vele oefeningen kunnen, soms wat aangepast, ook op je stoel of in rolstoel meegedaan worden. Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen.

We brengen via Marjan, Jim en RTV het bewegen tot in de huiskamer van alle Kempenaren!

Afleveringen gemist? Je kan ze terugvinden via https://tvplus.be/programmas/samenbewegen 

Coronaveilige sportreeks tot aan de zomer 

Door de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen (januari tot maart) en Sportregio Zuiderkempen ILV (april tot juni) zijn we zeker van een lange lessenreeks, die loopt tot aan de zomer. Op deze manier blijven we coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.

#BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Het bewegingsprogramma scoort niet enkel goed bij onze inwoners en de buren uit de Kempen, ook Sport Vlaanderen is onder de indruk van het initiatief. In december 2020 beloonde de sportorganisatie onze inspanningen om inwoners aan het bewegen te houden met hun #BlijfSporten-award.

Meer info: 014 38 99 33, sport@dessel.be