Beweegroutes in Dessel in kader van 10.000 stappen

Dat Dessel gekend is om zijn vele en mooie wandelpaden, is niemand onbekend. Om bewegen nog meer te promoten, zijn er op twee bestaande wandelroutes, beweegbordjes toegevoegd. Trots kunnen we nu dan ook zeggen dat Dessel twee beweegroutes rijker is, nl. een wandelroute aan Tabloo en de Wielenwandeling. De beweegroutes werden ontwikkeld in het kader van 10.000 stappen, waarbij “Elke stap telt”.

Wat is een beweegroute

Een beweegroute is een wandeling met leuke beweegopdrachten onderweg. Dit bevordert niet alleen jouw mentaal welzijn, maar ook jouw gezondheid. Volg de route en zoek de groene opdrachtbordjes. Op de bordjes staan verschillende beweegopdrachten die je helpen fitter en gezonder te worden.

Waar in Dessel?

Dessel telt drie beweegroutes.

  • Wandeling Tabloo: iets meer gericht is op een jonger publiek. Hier vind je 6 beweegbordjes terug. 
  • Wielenwandeling: meer gericht op senioren. Deze wandeling telt 14 borden op de route, waarvan er 8 in de tuin van Alfons Smet Residenties te vinden zijn.
  • Komisafroute: Deze wandeling bevat 6 bewegingsoefeningen.

De soorten beweegopdrachten zijn dan ook aangepast aan het publiek. Alle oefeningen zijn leuk en laagdrempelig en stimuleren beweging. Je kan zelf kiezen of je gaat voor de makkelijke variant of wat meer uitdaging kan gebruiken.