Ben je net 55 of verjaar je binnenkort? Haal je ‘gele doos’ bij je apotheek

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2022 8.50 u.
Alle nieuwe 65-plussers in eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen in oktober een brief voor het afhalen van hun ‘gele doos’. In Dessel krijgen senioren vanaf 55 jaar een gele doos. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten.

Je kleeft een sticker op de deur zodat hulpdiensten weten dat je deze doos in de koelkast bewaart. Ook inwoners met een chronische ziekte of beperking mogen gratis een gele doos afhalen. De dozen zijn beschikbaar bij de apotheek in je buurt. Ontving je vorig jaar een gele doos? Zorg dan voor een update van jouw medische info!

Door een sticker op de binnenkant van je voordeur te plakken, weten hulpverleners dat er een gele doos in de koelkast zit. Zo vinden ze snel de nodige medische informatie om gepaste hulp te bieden bij een medisch noodgeval.

Gratis voor senioren, chronisch zieken en mensen met een beperking

Vorig jaar werden de gele dozen voor het eerst verdeeld bij senioren en mensen met een chronische ziekte of beperking. Vanaf oktober stimuleren we de nieuwe 55-jarigen om ook een doos af te halen.

Update medische gegevens

Inwoners die vorig jaar een gele doos ontvingen, vragen we om hun medische gegevens na te kijken en aan te passen waar nodig. Want enkel met de juiste info kunnen de hulpdiensten correct aan de slag.

Eerstelijnszorg betrokken

Ook apothekers, huisartsen en andere hulpverleners zetten hun schouders mee onder de gele doos. Hun advies en expertise zijn belangrijk om het gebruik van de doos te stimuleren. Daarnaast ondersteunen ze jou indien je hulp nodig hebt bij het oplijsten van je medische info.

Samenwerkingsverband

Het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen lanceerde dit project met steun van Welzijnszorg Kempen en de provincie Antwerpen. In samenwerking met de seniorenraad en eerstelijnszone Baldemore realiseert ook onze gemeente het project.

Als ‘Gezonde Gemeente’ ondersteunen we initiatieven die inzetten op gezond ouder worden. Met de gele doos dragen we bij tot kwalitatieve zorg voor elke inwoner.

Meer info: Zorgteam, tel. 014 38 90 37, senioren@dessel.be