Avoortstraat in Dessel tijdelijk afgesloten

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022 9.30 u.
Vanaf heden is de Avoortstraat in Dessel tijdelijk afgesloten met betonblokken langs de kant van de Geelsebaan. Dit omwille van de werken aan de N18 en om sluipverkeer tegen te gaan. Zo zal het verkeer verplicht zijn de omleiding te volgen via Geelsebaan en Brasel.

Vorig jaar besliste lokaal bestuur Dessel deel te nemen aan het LEADER-project 'gedeelde landbouwwegen'. Molenhei en de Avoortstraat werden hierbij als mogelijke conflictsituaties voorgesteld. Na overleg werd de Avoortstraat gekozen om hier een proefopstelling te plaatsen. De gemeenteraad van 21 april 2022 heeft hier goedkeuring aan gegeven.

Het uiteindelijke plan is hier een tractorsluis te maken ter hoogte van de aansluiting van Molenhei op Avoortstraat. Deze tijdelijke proefopstelling zal duidelijk moeten maken of het gewenste resultaat behaald wordt. Het doel is om sluipverkeer door de Avoortstraat te weren en het zo ook veiliger te maken voor het woon-werk fietsverkeer dat via deze bovenlokale functionele fietsroute rijdt.

Meer info

Afdeling grondgebiedzaken - mobiliteit
Tel. 014 38 99 27
E-mail: mobiliteit@dessel.be