Afhaalpunt voor verenigingen verlengd tot en met 30 april 2021. Levering aan huis opnieuw toegestaan vanaf 1 april 2021.

Gepubliceerd op maandag 15 maart 2021 8.30 u.
Lokaal bestuur Dessel creëerde in november 2020 een afhaalpunt zodat verenigingen hun verkoopacties coronaveilig kunnen laten doorgaan. Wegens het succes en de nog steeds strenge coronamaatregelen, wordt het afhaalpunt opnieuw verlengd tot 30 april 2021.

Met de organisatie van het afhaalpunt hoopt lokaal bestuur Dessel de verenigingen te ondersteunen en de kans te geven inkomsten te genereren en de banden met leden en sympathisanten warm te houden.

Het afhaalpunt is kant en klaar voor gebruik. Dat wil zeggen dat verenigingen zich geen zorgen hoeven te maken over looplijnen, aan- en afroutes, signalisatie, nadar, … De ruimte is volledig coronaveilig ingericht.

Levering aan huis toegestaan vanaf 1 april
Het burgemeestersbesluit betreffende het afhaalpunt verbood verenigingen om levering aan huis te organiseren. Dit wordt opnieuw toegelaten waardoor verenigingen kunnen kiezen om gebruik te maken van het centraal afhaalpunt of om vooraf bestelde goederen aan huis te leveren.

Levering aan huis betekent dat de producten vooraf steeds besteld moeten worden en enkel dan kunnen deze aan huis geleverd worden.

Levering aan huis betekent niet verkoop deur aan deur! Dit blijft verboden.

Gebruik afhaalpunt aanvragen
Verenigingen kunnen hun aanvraag richten aan lokaal bestuur Dessel via het e-formulier, te vinden op www.dessel.be/afhaalpunt. We vragen de aanvraag zo snel mogelijk te bezorgen, zodat onze diensten de aanvraag kunnen beoordelen en inplannen.

Voorwaarden afhaalpunt
Het gebruik van het afhaalpunt voor verenigingen is volledig gratis. Alle voorwaarden kan je terugvinden op www.dessel.be/afhaalpunt.

Meer info

Afdeling Vrije tijd
Tel. 014 38 99 20
E-mail: vrijetijd@dessel.be
www.dessel.be/afhaalpunt