Afdeling Vrije tijd deelt 360 buitenspeeltassen uit

Gepubliceerd op maandag 19 april 2021 8.24 u.
Woensdag 21 april 2021 is het buitenspeeldag! Wegens corona wordt er deze dag fysiek niets georganiseerd. Toch liet de afdeling Vrije tijd van lokaal bestuur Dessel deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan en hoopt ze dat er woensdag massaal wordt buiten gespeeld.

Begin april lanceerden zij een oproep dat ieder Dessels kind tussen 3 en 12 jaar gratis een buitenspeeltas kon aanvragen. Maar liefst 360 kinderen deden dit. Op zondag 18 april konden de tassen in het afhaalpunt aan Sportpark Brasel afgehaald worden.

In de buitenspeeltas vonden de kinderen een speeltje, stoepkrijt en wat inspiratie om buiten te spelen.

Buitenspeeltas niet afgehaald op zondag?

Ben je vergeten je speeltas af te halen, dan kan je hiervoor nog terecht aan het onthaal van administratief centrum “De Plaetse” tijdens de openingsuren (ma-di-wo-vrij: 8.30 tot 12 uur / do: 13.30 tot 16 uur en 17 tot 19 uur).

Springkasteel bij Speelplaneet en Hummelhoek

Om de buitenspeeldag in de kijker te zetten zal er bij de buitenschoolse kinderopvang Speelplaneet en Hummelhoek een springkasteel geplaatst worden van woensdag 21 april tot en met vrijdag 23 april. Zo kunnen de kinderen die naar de opvang gaan ook genieten van dit mooie initiatief.