Adviesraad personen met een handicap opent meldpunt

Gepubliceerd op woensdag 15 februari 2023 8.49 u.
Heb je een opmerking, een voorstel of een idee waarmee de inclusie of het welzijn voor personen met een beperking kan verbeteren in Dessel? Dan kan je dit melden aan de adviesraad voor personen met een handicap.

De adviesraad heeft, zoals het woord het zegt, een adviserende functie. Dit advies wordt gegeven zowel op vraag van het gemeentebestuur als op eigen initiatief of op vraag van de Desselaar. Naast deze adviserende functie betracht zij het leven van personen met een handicap kwalitatief te verbeteren door:

  • overleg en samenwerking tot stand te brengen tussen personen, groepen, verenigingen, instellingen en diensten die ijveren voor mensen met een handicap;
  • zelf initiatieven te nemen die de integratie en levenskwaliteit van personen met een handicap kunnen verbeteren;
  • de participatie van de bevolking in het beleid inzake mindervalidenzorg te stimuleren;
  • informatie te bieden aan personen met een handicap, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners;
  • het aanbieden van of informeren over activiteiten of vormingen voor personen met een handicap, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners.

De adviesraad betracht extra aandacht te geven aan de integratie van de mensen met een handicap in onze maatschappij en in het bijzonder in onze gemeente.

Uiteraard is dit alles enkel mogelijk als wij op de hoogte zijn van de noden van onze inwoners met een beperking en hun omgeving. 

Heb je een opmerking, een voorstel of een idee waarmee de inclusie of het welzijn voor personen met een beperking kan verbeteren, aarzel dan zeker niet om ons hiervan op de hoogte te brengen.

Elk voorstel wordt ter harte genomen en bekeken in welke mate dit kan gerealiseerd worden!

Melden kan via onderstaande kanalen:

Tinneke Boeckx
Sociaal Huis ‘De Pastorij’
Pastorijstraat 2
2480 Dessel
Tel. 014 38 90 41 of op het gratis nummer 0800 14 201
E-mail: tinneke.boeckx@dessel.be
Of via het e-formulier op www.dessel.be.