Online lezing Jürgen Peeters: stress bij kinderen

Net als volwassenen ervaren ook kinderen en jongeren stress uit allerlei bronnen: levensgebeurtenissen, sociale verwachtingen, overprikkeling door tv, computer, verkeer... . En het afgelopen jaar werden die vaardigheden om met stress om te gaan behoorlijk op de proef gesteld. Gedachten kunnen ons lichaam in dezelfde staat van paraatheid te brengen alsof er echt fysiek gevaar is: niet d...
Net als volwassenen ervaren ook kinderen en jongeren stress uit allerlei bronnen: levensgebeurtenissen, sociale verwachtingen, overprikkeling door tv, computer, verkeer... . En het afgelopen jaar werden die vaardigheden om met stress om te gaan behoorlijk op de proef gesteld.

Gedachten kunnen ons lichaam in dezelfde staat van paraatheid te brengen alsof er echt fysiek gevaar is: niet de wolf op zich, maar de gedachte dat hij uit het bos zou kunnen komen zorgt voor stress.

Tijdens deze lezing laat Jürgen Peeters je door de ogen van een kind kijken en zet hij je aan het denken en voelen rond de omgang met kinderen die stress ervaren. Zo leer je beter begrijpen hoe het stress-systeem werkt en hoe je de veerkracht van een kind kan aanspreken.

Jürgen Peeters is leraar, auteur en psychotherapeut en werkt al vele jaren rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Pasklare antwoorden geeft hij niet, wel heel wat stof en materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Inschrijven voor de online lezing kan via: https://www.dessel.be/eloket/formulier/43/inschrijven-voor-online-lezing-hoe-je-kinderen-in-stress-helpt

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Scholeke Brasel

Organisatie

Bibliotheek Dessel

Zoek meer over