Sportweek 2022: Suppen Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Nieuw in ons aanbod van de Sportweek is het suppen. Suppen is een populaire watersport waarbij men zich staand op een supboard op het water voortbeweegt in combinatie met een peddel. Hiervoor gebruikt men een speciale SUP-peddel. Stand up Paddling is makkelijk om te leren. Overal waar water is kan je suppen, op zee, vlakwater, rivieren en zelfs door de grachten.

Het mooie aan de SUP is dat je meerdere ingrediënten hebt waardoor het leuk is om te doen: het is een gezellige bezigheid (vooral in grote groepen), je bent lekker in de buitenlucht met water alom en het is spannend en tegelijkertijd ook ontspannend.
Als je de voorwaartse slag goed uitvoert, dan is suppen een hele goede core-training. Alle spieren worden aan het werk gezet, van je benen tot aan je buik-, rug-, schouder- en armspieren.
Om te kunnen deelnemen aan onze SUP-initiatie zijn er wel een aantal voorwaarden. Deelnemers kunnen minstens 50 meter zwemmen en zijn minstens 10 jaar oud. De deelnemer heeft geen lichamelijke klachten die het suppen of de veiligheid in de weg staan en is verantwoordelijk voor het materiaal. De aanwijzingen van de instructeur dienen steeds opgevolgd te worden.
De sportievelingen die eens willen komen proeven van deze sport, kunnen zich inschrijven voor één van volgende initiatiesessies :
• Sessie 1 : van 10.30 tot 12 uur
• Sessie 2 : van 13 tot 14.30 uur
• Sessie 3 : van 15 tot 16.30 uur
Ideaal om eens een leuke dag te beleven met je gezin, familie, vrienden of collega's.
De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs van Kempen Sup (zie www.kempensup.be).
Deelnameprijs: 10 euro per persoon
Plaats: Sas4-Toren, Nieuwedijk 72Z
Inschrijven: verplicht vóór 09/08/2022 op de afdeling Vrije tijd, Hannekestraat 1 ,
tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be of online via www.dessel.be/sportweek. Gelieve gepast geld mee te brengen.
Meer info: afdeling Vrije tijd, Hannekestraat 1, tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

€ 10,00

Waar

Tickets

Organisatie

Afdeling Vrije tijd Dessel

Zoek meer over