Sportweek 2022: Wielerwedstrijd voor recreanten

Onze Desselse sportweek starten we traditiegetrouw met de wielerwedstrijd voor recreanten. Ook dit jaar organiseren we twee wedstrijden: een B-koers om 18 uur en een A-koers om 19.30 uur, het zogenaamde “Dessels Kampioenschap”.

Bij de B-koers is het de bedoeling dat dames en heren samen rijden in één wedstrijd van 10 rondes, waarbij de eerste vijf rondes worden afgelegd achter een wagen om de snelheid onder controle te houden. Na vijf begeleidde rondes kan er wel volop gekoerst worden.
Voor het eindpodium wordt er een apart klassement opgemaakt voor dames, -45-jarigen en +45-jarigen.

Anders dan voorgaande jaren kunnen vanaf dit jaar ook niet-Desselaars deelnemen. Zij rijden in dezelfde koers maar worden voor het klassement ingedeeld in de “open klasse”. Zij rijden met de rode rugnummers en ook hier is een eindpodium voorzien!

Inschrijven voor de B-koers kan vanaf 17 uur, de wedstrijd start om 18 uur.

'Kampioenschap van Dessel'

Het 'Kampioenschap van Dessel' – de ondertussen gekende wielerwedstrijd voor recreanten – wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met wielerclub De Campinatrappers.
Het is een koers die jaarlijks heel wat sportievelingen, wielerliefhebbers en supporters op de been brengt. Het oorspronkelijke doel – een wedstrijd organiseren voor wielertoeristen die ook wel eens op een verkeersvrij parcours willen koersen – blijkt nog steeds jaar na jaar aan te slaan.

Na het sabbatjaar tijdens corona bleek vorig jaar alweer dat voor onze wielerrecreanten de honger naar de fel begeerde trui van Dessels Kampioen alleen maar is toegenomen.
Het “Dessels Kampioenschap” start om 19.30 uur en is enkel voor Desselaars of leden die aangesloten zijn bij een Desselse wielervereniging.

Vanaf dit jaar is het wel zo dat ook niet-Desselaars opnieuw in deze A-koers mogen meerijden. Zij worden wel uit het klassement van Dessels kampioen gehouden en onderverdeeld in een “open klasse”. Zij rijden met rode nummers.
In deze wedstrijd rijden alle leeftijdscategorieën samen en wordt er geen apart klassement opgemaakt van renners tot 45 jaar en renners boven 45 jaar.
In deze A-koers worden er 12 rondes gereden.
Gezien het recreatief karakter van deze wedstrijd zijn renners met een koerslicentie niet gewenst.
Om veiligheidsredenen is het dragen van een helm verplicht.

Deelnameprijs (voor beide koersen): 10 euro (5 euro terug bij het inleveren van je rugnummer en kaderplaatje)
Plaats: Sportpark Brasel, Sportpark 2
Inschrijven: ter plaatse op de dag zelf
Meer info: afdeling Vrije tijd, Hannekestraat 1, tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

€ 10,00

Waar

Sportpark Brasel

Organisatie

gemeentelijke Sportraad Dessel

Zoek meer over