Sportweek 2022: Skateparade

We rekenen dit jaar weer op een schitterende zomeravond zodat de 18de skateparade weer een voltreffer wordt. De skateparade is immers al jarenlang één van de paradepaardjes van de Desselse sportweek.
Ook dit jaar weer zullen inline-skaters, skeelers en rolschaatsers een begeleide groepstocht maken door de Desselse straten. Begeleid door ervaren Desselse skaters en de medewerkers van All-inline vzw uit Lommel wordt de skaters een prachtige rit voorgeschoteld.

8ste Kids-toer

In 2014 werd de 'grote' skateparade uitgebreid met de Kids-toer. De bedoeling was om kinderen en beginnende skaters ook het plezier te laten ervaren om begeleid door politie en seingevers hun eigen skatetochtje te maken.
Dit jaar zijn we dus aan de achtste editie toe. Waarschijnlijk zijn er wel een aantal kinderen of beginners die er reeds bij waren tijdens de eerste Kids-toer, maar die ondertussen toch de stap hebben gezet naar de 'grote' skateparade. Zo blijft de instroom naar de grote skateparade verzekerd. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.
Ook voor deze editie van de Kids-toer worden de deelnemende kinderen en de skatende ouders die de kinderen willen begeleiden gevraagd zich te verkleden. De Kids-toer start om 18 uur aan het Sportpark Brasel. Vergeet zeker je helm en bescherming niet.

18de Desselse Skateparade

Op het uitgestippelde parcours van ongeveer 20 km brengen de skaters ieder jaar de nodige ambiance. Ook naast het parcours merken we ieder jaar het enthousiasme bij de toeschouwers. Heb jij zin om deel uit te maken van deze parade? Dan ben je welkom om 19.30 uur aan het Sportpark Brasel. De begeleide tocht start om 20 uur. Breng je skates en je beschermers mee: hand-, elleboog- en kniebeschermers. Een helm is ook een goed idee. Zorg er ook voor dat je goed zichtbaar bent, ook in het donker. Misschien kan je samen met je vrienden wel een originele verlichting bedenken?

Oproep aan de bewoners langs het parcours: verlicht je straat, huis, tuin of jezelf. Trommel de buren op en moedig onze skaters aan. Maak er een heus buurtfeest van!

Deelnameprijs: gratis
Plaats: Sportpark Brasel, Sportpark 2
Meer info:
o afdeling Vrije tijd, Hannekestraat 1, tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be
o Michel Segers, tel. 014 37 38 93

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sportpark Brasel

Organisatie

Afdeling Vrije tijd Dessel

Zoek meer over