Sas4-Toren

De Sas4-Toren is 37 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht. Bij helder weer kan je ettelijke kilometers ver zien. In het gebouw onder de toren vind je een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de streek: het groen, het kanalennet en de ontginning van kwartszand.

SAS4- TOREN
Op het grondgebied van Dessel, Sas 4, kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unieke plek. Om deze reden werd er gekozen op dit kanalenkruispunt een uitkijktoren te plaatsen.
De toren telt 217 trappen en is makkelijk te betreden. Om ook mindervaliden de kans te geven hiervan te genieten, zijn er webcams op de top geplaatst waarvan de beelden onderaan te bekijken zijn.

Voor de kinderen is er een natuurlijk speelbos waar ze naar ze naar hartenlust kunnen ravotten.

BEZOEKERSCENTRUM
Dessel stelt zijn troeven voor, met de klemtoon op het groen en de vele mogelijkheden voor het wandel- en fietstoerisme. De Scheepvaart vestigt de aandacht op het belang van het kanalennet, vooral op economisch vlak maar ook voor de recreatie. Sibelco, dat in de streek al sinds de 19e eeuw kwartszand ontgint, belicht de ontginning van dit kwartszand en het belang ervan voor ons dagelijks leven.
Constant worden de talrijke verbanden duidelijk: tussen de kanalen en het kwartszand, de kanalen en het toerisme, de waterplassen (ontstaan door de zandontginning) en de recreatie en/of de natuur, enzovoort. De verhalen van de gemeente Dessel, De Scheepvaart en Sibelco kruisen elkaar voortdurend en lopen vaak ook parallel.
In het bezoekerscentrum kan je eveneens terecht voor alle toeristische informatie.

Een bezoek aan het bezoekerscentrum is gratis. Buiten de openingsuren betaal je EUR 15. Wil je graag een gids, contacteer de dienst toerisme van Dessel (prijs op aanvraag).

Openingsuren: (van april tot en met september):
maandag open van 14.00 uur - 17.00 uur (in april gesloten) | dinsdag tot zondag open van 13.00 uur - 17.00 uur.

GROEPEN:
Wens je de Sas4-Toren in groep te bezoeken? Dat kan. Je hebt de keuze uit volgende mogelijkheden:

1. Sas4-Toren met tentoonstelling - duurtijd: +/- 1 uur
2. Sas4-Toren + wandeling "De Zandloper" (4,8 km) - duurtijd: +/- 3 uur

Andere concepten kunnen desgewenst uitgewerkt worden. Gelieve je groepsbezoek vooraf te reserveren bij de dienst toerisme.

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis