Aanleg wandelpad langs Hooibeek

Gepubliceerd op donderdag 6 mei 2021 13.36 u.
Tot 30 juni wordt het pad langs de Hooibeek vanaf de N118 (uitgang Prinsenpark) tot vlakbij Sas-6 op de terreinen van NIRAS afgesloten. Er zal een omleiding voor wandelaars en fietsers zijn. Over een afstand van 1 600 m wordt er een wandelpad aangelegd.
Omleiding voor fietsers en wandelaars
Er wordt een omleiding voorzien voor wandelaars en fietsers die loopt langs de N118, de Europalaan en haar aftakking die een verbinding vormt met de kade aan het kanaal. Vervolgens kan men langs het kanaal naar Sas-6.Gans dit traject is verhard en vlot fiets- en wandelbaar.Noteer dat de omleiding 3,2 km bedraagt, het dubbele van de afstand langs de Hooibeek!

Wandelpad kadert in bosbeheersplan voor verbetering van zachte recreatie
Het wandelpad wordt 1,5 meter breed, waarvan de bovenste laag bestaat uit een mengeling van grijze porfier, teelaarde en gewassen zeezand.Ook het korte traject vanaf de Hooibeek bij Sas-6 noordwaarts tot aan de verbindingsweg van de kade naar de Europalaan wordt afgesloten en aangelegd. Gans dit traject wordt dus een werfzone met werfverkeer.Deze werken kaderen in de uitvoering van een goedgekeurd bosbeheerplan. Dit plan voorziet dat de toegankelijkheid voor zachte recreatie aanzienlijk verbeterd wordt. De aanleg van het pad is daar een onderdeel van.