Dessel zomert 2021

Van 1 juli tot en met 30 september loopt voor de tweede keer de actie “Dessel Zomert”. Dit jaar in een ander jasje, maar de kern blijft hetzelfde: spelen, sporten, zoeken en ravotten. Trek je stoeikleren aan en ga op avontuur!

We stippelden twee wandelzoektochten uit voor kleuters en lagere schoolkinderen. Beide zoektochten starten aan de parking van Sportpark Brasel, naast het BMX-circuit. De eerste twee kilometer lopen beide routes over hetzelfde pad door het bos. De kleuters gaan op zoek naar mooie plaatjes, de lagere schoolkinderen zoeken rebussen om er een toffe feestzin mee te maken. Want Dessel wordt dit jaar 750 jaar en dat mag gevierd worden! Na ongeveer twee kilometer eindigt de kleutertocht en gaat de zoektocht voor de oudere kinderen nog zo'n drie kilometer verder door Brasel.

Alle kinderen van de Desselse basisscholen ontvangen eind juni een super leuk doe- en weetjesboekje met de wandelkaart van onze zoektochten. Zo weet je precies waar je moet wandelen om alle zoekplaten te vinden en kom je door middel van opdrachten en weetjes wat meer te weten over sport, spel en lezen in onze gemeente. De boekjes zijn vanaf maandag 28 juni ook verkrijgbaar aan het onthaal van administratief centrum “De Plaetse”, de bibliotheek en de bezoekersruimte van de Sas4-Toren.

Op het einde van de zomer zal een onschuldige hand 6 winnaars trekken uit de ingediende deelnameformulieren die correct zijn ingevuld.