Dessel zomert 2020

Voel jij de zomerkriebels in je buik maar geen vakantie gepland in het buitenland? Geen nood! We zorgen ervoor dat je in Dessel volop kan genieten van onze mooie gemeente.

Je kan met je gezin en vrienden de uitdaging aangaan van onze zoek- en doetocht. Geniet van sportieve activiteiten, kom tot rust op de mooiste picknickplekjes, ontdek leuke boeken in onverwachte hoeken, of maak kennis met de speurneus in jezelf. Al deze activiteiten bundelen wij voor jou in onze “Dessel zomert”-campagne zodat je een goed overzicht krijgt van wat er allemaal te beleven valt in onze prachtige gemeente! Om te weten waar je moet zijn, hebben we alles gebundeld op een mooi grondplan van Dessel dat je voor slechts 5 euro kan kopen. Een prijsje voor een zomer vol leuke activiteiten.

Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan onze vitrine-zoektocht. Verschillende handelaars zullen een glazen bokaal in hun etalage zetten. Op ons “Dessel zomert”-plan vind je alle handelaars terug en op ons wedstrijdformulier, verkrijgbaar in de horecazaken, kan je per handelaar het juiste aantal items dat in de bokaal zitten, ingeven. Er zijn mooie prijzen te behalen en je wint in ieder geval een leuke herontdekking van onze Desselse zaken.

Buiten komen en bewegen: goed voor iedereen, dat weten we, maar zeker voor de jongsten onder ons is het uitermate belangrijk. Daarom gaan we als stimulans voor jonge gezinnen doorheen Dessel verschillende Multimove-borden met bewegingsoefeningen plaatsen. De borden staan in de buurt van onze sportvelden of speeltuintjes, en kan je ook terugvinden op onze kaart.

Dessel is een groene gemeente met veel blauw water en wit zand, de ideale combinatie voor schitterende picknickplekjes. Niets leuker dan deze mooie plekjes met een lekker hapje en drankje in gezelschap van je familie of vrienden ontdekken. We hebben een aantal van de mooiste plekjes in onze gemeente opgesomd in een flyer (€ 2) en op onze “Dessel zomert”-kaart. Laat je ook eens verrassen door een picknickpakket van een van onze Desselse handelaars. Hun aanbod vind je terug op de website van gemeente Dessel .

Lezen is leuk en ontspannend voor het hele gezin. Daarom plaatsen we vier extra bibs in Dessel. Leuke kastjes waar je zomaar een boek kan uitnemen. Nadat je het gelezen hebt, steek je het terug in het kastje, of breng je het binnen in onze hoofdbib. Zwerfbibs komen er in Dessel-centrum, Brasel, Heide en Witgoor. Wens je zelf boeken te doneren voor onze minibibs, dan mag je die binnenbrengen bij de hoofdbib. Zo hebben andere mensen ook nog plezier van je boeken.

Misschien denk je onze gemeente goed te kennen, maar kan je toch verrast worden als je onze wandelwegen volgt. Deze worden verbonden door wandelknooppunten zodat je zelf je eigen route kan uitstippelen. Je vindt de wegen en knooppunten terug op ons “Dessel zomert”-plan. Probeer het eens uit en ontdek onze gemeente op een andere manier.


Prijs: 5 euro

Te koop in administratief centrum "De Plaetse", Sas4-Toren en in de bibliotheek tijdens de openingsuren.