Week van de Opvoeding: Opvoeden is samenspel: allemaal wereldburgers!

Gepubliceerd op woensdag 16 mei 2018 10.40 u.
De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Activiteiten in Dessel

Om deze week van de opvoeding te ondersteunen, zullen er allerlei activiteiten georganiseerd worden in en rond Dessel:
- Er worden bloemzaadjes uitgedeeld in de bib bij het uitlenen van een boek over opvoeding.
- In de vier Desselse scholen wordt er aan de kinderen van het 1e en 2e leerjaar een kinder-ouder-onsje uitgedeeld. Dit weekschema wil ouders en kinderen stimuleren om één week lang elke dag samen dingen te doen, zo wordt bv. maandag spelletjesdag, woensdag buitenspeeldag, vrijdag sportdag,… De kinderen krijgen de kans om de activiteit samen met hun ouders te scoren. Wanneer de kinderen dit blad terug binnen brengen op school, maken ze kans om voor hun klas een circusartiest te winnen die hen een namiddag lang allerlei circustechnieken komt aanleren.
- De inkomhal van het OCMW wordt in mei omgetoverd tot één standje waar alle informatie over opvoeding is terug te vinden. Neem tijdens de openingsuren gerust een kijkje!

Activiteiten Zilvermeer Mol: woensdag 23 mei van 13 tot 17 uur

Dag vol activiteiten voor kinderen, (groot)ouders en opvoeders. Er zijn volksspelen, kindergrime, kinderyoga, kleurwedstrijd, infostandjes … De inkom is gratis voor kind en 2 begeleiders.

Voor deelname schrijf je in voor 23 mei via rob.philipsen@ocmwmol.be met vermelding van naam + aantal volwassen en kinderen.