Vraag nu online je 12 gratis treinritten aan via hello-belgium.be

Gepubliceerd op donderdag 3 september 2020 10.18 u.
De NMBS trakteert elke Belg, ouder dan 12 jaar, op een Hello Belgium Railpass. Deze pas is goed voor twee gratis ritten per maand op te nemen vanaf 5 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021. Aanvragen kan enkel online via hello-belgium.be tot uiterlijk 30 september 2020.

Elke inwoner van België die is ingeschreven in het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister of het protocolregister, kan een gratis Hello Belgium Railpass aanvragen. De aanvrager moet ouder zijn dan 12 jaar of deze leeftijd hebben bereikt vóór 31 maart 2021. Kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis.

Aanvragen

Een Hello Belgium Railpass kan je enkel online aanvragen. Na validatie van je aanvraag, wordt je pas binnen de 8 tot 10 werkdagen per post gestuurd naar je hoofdverblijfplaats, zoals aangegeven in het Rijksregister. Heb je hulp nodig. Contacteer de hulplijn van de NMBS 02 300 15 15 bereikbaar van maandag tot en met zondag van 7 tot 21.30 uur. 

Wanneer geldig?

De gratis Hello Belgium Railpass is geldig van 5 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021.

  • Het is mogelijk om maximaal twee ritten per maand te gebruiken.
  • Je Hello Belgium Railpass is geldig op weekdagen vanaf 9 uur (om drukte tijdens piekperiodes te voorkomen).
  • Je kan je Hello Belgium Railpass onbeperkt gebruiken in het weekend en op feestdagen.

Pas voor iemand anders aanvragen?

Dat kan, daarvoor heb je het nationale rijksregisternummer nodig van de persoon in kwestie. Het rijksregisternummer vind je op de identiteitskaart of de verblijfstitel. Hou er rekening mee dat de gratis Hello Belgium Railpass wordt verstuurd naar de hoofdverblijfplaats van de eigenaar van de pas, niet naar jouw adres. Let op! De gratis Hello Belgium Railpass is op naam, je kan hem dus niet doorgeven of doorverkopen.