Chirojongens Witgoor

Sinds 1956 vermaken jongeren tussen 6 en 18 jaar zich elke zondag in en rond het speelsbos in de Kloosterstraat zn. Elke zondag van 14u tot 17u voor de kleinsten, en tot 18u voor de ouderen onder hen.

Chiro is niet alleen spelletjes spelen zoals zakdoekleggen en tikkertje maar ook avontuurlijke spelen zoals dropping en survivaltochten en allerlei nieuwe spelen waar ze zich in kunnen uitleven. Kinderen leren er met elkaar omgaan, nieuwe vrienden maken en samenwerken, ze leren er ook zelfstandig worden op een amusante en speelse manier. Tijdens deze leuke activiteiten kunnen ze tijdens het vieruurtje genieten van een chipsje en een drankje voor de zeer democratische prijzen van €0,50 per consumptie.

Niet alleen op zondag is er chiro, tijdens de kerstvakantie kunnen de leden van onze chiro zich inschrijven voor de knotsgekke kerstfeestjes, en in de grote vakantie is het natuurlijk tijd voor het hoogtepunt van het chirojaar: het bivak! Hier hebben alle leden vol verwachting en nieuwsgierigheid naar uitgekeken, het veel belovende kamp dat elk jaar natuurlijk meer dan geslaagd is. 10 dagen bossen, bergen, rivieren, veldbedden, tenten en spek! Geen technologie en natuurlijk geen ouders. Ook dit jaar beloofd het weer een knaller van formaat te worden, 10 dagen om nooit te vergeten. Ze zullen er verwend worden door de lekkere maaltijden van onze Kundige Kookploeg, waardoor ze na dit onvergetelijke bivak op streng dieet moeten gaan om de overtollige kilo’s terug weg te werken.

Dit alles krijgen ze bij ons te beleven, Chiro is een leuke ervaring op zich die de kinderen eeuwig –en nog veel langer zal bijblijven.

Adres

Adres
Kloosterstraat
2480 Dessel
Website
http://www.jowile.be

Voorzitter

Clif Van Beylen