Sportweek 2020: geannuleerd

De Desselse Sportraad en College van burgemeester en schepenen beslissen om Desselse Sportweek in 2020 niet te laten plaatsvinden.
 
Het Corona-virus heeft ons leven grondig overhoop gegooid en zo goed als de hele samenleving op zijn kop gezet. Het sociale leven wordt begrensd, activiteiten werden en worden afgelast, winkelen is niet meer hetzelfde … kortom, een geheel nieuwe situatie waarvan we nu nog niet weten wanneer en hoe die zal eindigen.

De Nationale Veiligheidsraad heeft sinds het begin van de crisis een hele reeks maatregelen genomen en het hele land in ‘lockdown’ gezet. Momenteel wordt er met mondjesmaat gewerkt aan een exit-strategie waarvan we nog niet weten welke effecten deze zal hebben op de ondertussen alom gekende curve.

De Raad van Bestuur van de Sportraad beseft dat veel mensen na maandenlange ‘opsluiting’ snakken naar ontspanning en deelname aan sociale activiteiten, maar kan het gevaar van dit nieuwe Corona-virus onmogelijk negeren. Met een 58.000 bevestigde besmette personen en op dit moment ongeveer 9.400 sterfgevallen moet met dit virus dan ook terdege rekening worden gehouden. Nieuwe termen zoals ‘social distancing’ en de ‘anderhalve meter maatschappij’ zijn dan ondertussen ook het “nieuwe normaal”.

De beruchte anderhalve meter kan op veel activiteiten van de sportweek niet gegarandeerd worden en een aantal deelnemers en vrijwilligers van de sportraad behoren zelfs tot de risicogroep.

In deze situatie wordt het dan ook moeilijk om de draad terug op te pakken en allerhande activiteiten te organiseren. De Raad van Bestuur van de sportraad heeft na veel wikken en wegen besloten om nu al de knoop door te hakken en voor iedereen duidelijkheid te scheppen : de Desselse Sportweek zal dit jaar helaas niet plaatsvinden.

De Raad van Bestuur van de sportraad hoopt er volgend jaar opnieuw te staan met een super-aantrekkelijk programma.