Sla je slag met de tankslag

Gepubliceerd op maandag 22 oktober 2018 10.56 u.
Doe mee met de gezamenlijke sanering van stookolietanks.

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Om dit probleem te voorkomen organiseert het gemeentebestuur samen met de buurgemeenten en IOK een ‘tankslag’. Dit is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

De bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

Heb je interesse?

Kom langs op een gratis infoavond in de buurt. Inschrijven kan via www.iok.be/tankslag of via de milieudienst van de gemeente. Of schrijf je via de link vrijblijvend in voor de groepsaankoop. Zo word je op de hoogte gehouden over het verloop van de actie.

Gemeente Tijdstip Locatie
Geel Woensdag 7 november 2018, 20u00 Stadhuis, Werft 20
Balen Donderdag 10 januari 2019, 20u00 Vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1


Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die hun tank willen laten saneren. Deze stuurgroep komt samen op donderdag 31 januari 2019 om 20u in Dessel. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Heb je nog vragen?

Tel. 014 56 42 56
E-mail: duurzaamheidsteam@iok.be