Praatpunt zoekt vrijwilligers!

Gepubliceerd op donderdag 9 januari 2020 16.15 u.
Het OCMW van Dessel wil met de opstart van het Praatpunt anderstalige inwoners de mogelijkheid bieden om hun Nederlandse taal verder te oefenen.

Het gebruik van de Nederlandse taal is voor nieuwkomers niet altijd vanzelfsprekend. Door het inzetten van maatschappelijk assistente(n) en vrijwilligers willen we het Nederlands spreken verder stimuleren.

Hoewel dit project reeds in een aantal omliggende gemeenten bestaat, wil het OCMW van Dessel hier zelf ook verder op inzetten.

Net zoals Desselaars terecht kunnen in de Praatpunten van Mol en Balen, willen wij hier de deuren openzetten voor de anderstaligen binnen de intergemeentelijke samenwerking tussen Balen, Dessel, Mol en Retie.

In een veilige en toegankelijke omgeving proberen we anderstaligen hun Nederlands te laten verbeteren door spelletjes te spelen, in dialoog gaan met elkaar, de krant lezen, …

Het Praatpunt gaat alvast op volgende momenten door in de raadzaal van het OCMW, Pastorijstraat 2, telkens van 19 tot 21 uur:

  • dinsdag: 21/01/2020
  • dinsdag: 18/02/2020
  • dinsdag: 17/03/2020

Een praatpunt valt of staat door zijn vrijwilligers. Kennen jullie nog vrienden of familie die zich één keer per maand willen engageren, of heb je zelf zin om mee te komen helpen?

Voor meer informatie mag je altijd even binnenspringen of contact opnemen met:
OCMW Dessel
Lotte Van Genechten
Tel. 014 38 91 84
E-mail: lotte.vangenechten@dessel.be