Opvang van kinderen in de paasvakantie blijft gegarandeerd

Gepubliceerd op donderdag 26 maart 2020 13.36 u.
EVA-vzw IBO Dessel blijft open in de paasvakantie. Er wordt opvang voorzien voor kinderen van ouders uit een cruciaal beroep en voor kinderen uit sociaal of medisch kwetsbare gezinnen of uit een moeilijke thuissituatie.

Het basisprincipe blijft echter dat ouders hun kinderen zo maximaal mogelijk thuis opvangen.

De buitenschoolse opvang blijft dus open in de paasvakantie voor kinderen uit deze categorie, en dit tijdens de normale openingstijden van 7 tot en met 18 uur.

Je hebt waarschijnlijk ook al gehoord van ‘contactbubbels’.

 • Kinderen die samen op school zaten en daar intensief contact hadden of samen zaten in de schoolse of buitenschoolse opvang, zijn op zich een contactbubbel. Kinderen in deze contactbubbel moeten samen opgevangen worden.
 • Breng geen kinderen samen die voordien geen recent of frequent contact hadden.

Aangezien we zoveel mogelijk ‘contactbubbels’ in stand moeten houden, zullen de kinderen van de Meikever in de Hummelhoek opgevangen worden. De kinderen van de centrumscholen worden in de Speelplaneet opgevangen.

Door deze maatregel zijn we genoodzaakt om alle eerdere inschrijvingen voor de paasvakantie uit i-School te halen.

Heb je dus opvang nodig in de paasvakantie, vergeet zeker niet om je kind(eren) opnieuw in te schrijven op i-School. 

Wij nemen zelf wel enkele maatregelen tijdens de volgende periode:

 1. Ouders mogen niet in de opvanglokalen komen
  • In de Hummelhoek blijven de afhaalpersonen in de inkomhal, kloppen ze op de deur, en brengt een begeleid(st)er hun kind.
  • In de Speelplaneet blijven de afhaalpersonen in het sas staan, en bellen ze aan. Een begeleid(st)er brengt hun kind. De badge is weggehaald.
  • Handtekenen is voorlopig niet nodig. 
 2. De begeleiding zorgt er voor dat kinderen voldoende afstand nemen bij het spel.
 3. De begeleiding ziet er extra goed op toe dat alle kinderen (regelmatig en goed) hun handen wassen.
 4. Kinderen mogen uitzonderlijk speelgoed van thuis meebrengen waar ze zich individueel mee kunnen bezig houden. Zorg er voor dat dit speelgoed in een zak of doos zit, en dat overal de naam op staat.
 5. Probeer zo goed mogelijk het afhaaltijd te respecteren, zodat we kinderen tijdig kunnen voorbereiden op het afhaalmoment.

Meer info over inschrijven via i-School vind je via: http://www.dessel.be/product/343/wilt-u-gebruik-maken-van-de-buitenschoolse-kinderopvang