Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Criminaliteit daalt met tien procent

  De geregistreerde misdaad  in de politiezone Balen-Dessel-Mol daalde de voorbije twee jaar met ruim tien procent. Dat blijkt uit het activiteitenoverzicht 2013-2014 van de lokale politie dat de korpschef tijdens de politieraad op maandag 11 mei presenteerde.

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 25 mei 2015

  De gemeentelijke diensten (administratief centrum, bibliotheek), OCMW en containerpark zijn op maandag 25 mei 2015 gesloten (Pinkstermaandag).

 • Dessel stapt en fietst mee met "Mijn korte ritten"

  Met de campagne "Mijn korte ritten" wil Mobiel 21 mensen aanmoedigen om korte afstanden zoveel mogelijk te voet of per fiets af te leggen. Stappen of fietsen zijn immers haalbare, gezonde, milieuvriendelijke en goedkope alternatieven voor de auto.

 • Week van de opvoeding: opvoeden in je buurt

  Tot 23 mei loopt de week van de opvoeding met dit jaar als thema: “Opvoeden in je buurt”.

 • Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte

  Elk jaar is het voor heel wat mensen weer een vervelende taak. Het invullen van de belastingen wordt er niet gemakkelijker op. Daarom voorziet de gemeente Dessel hulp bij het invullen van de belastingaangiftes.

 • Desselse Sportraad organiseert lessenreeks inline-skate

  De Desselse Sportraad organiseert ook dit jaar samen met enkele fervente skaters een lessenreeks "inline-skate". Sta je voor het eerst op de skates of heb je nog niet het niveau van een ervaren skater, kom dan zeker eens langs. Er wordt initiatie gegeven in verschillende niveau-groepjes.

 • Herstellingswerken aan wegen in Dessel

  Op 18 mei 2015 start de firma Deckx, in opdracht van de gemeente Dessel, met het uitvoeren van herstellingswerken aan enkele asfaltwegen in de gemeente.

 • Kom gezellig picknicken op onze jaarlijkse Sas4-Toren picknick!

  Opnieuw organiseert de toeristische dienst van de gemeente Dessel een picknick aan de Sas4-Toren op zondag 7 juni. Tussen 11 en 14 uur kan je hier terecht voor een heerlijke picknick met broodjes, koffiekoeken, beleg, fruit, allerlei drankjes, cava, …

 • 7de Desselse Foorloop op Pinkstermaandag 25 mei 2015

  Op 25 mei 2015 organiseert de Desselse Sportraad de Foorloop, de gezelligste jogging van de streek. Een loopwedstrijd waar klein en groot alle aandacht krijgt en de nodige aanmoedigingen krijgt toegeschreeuwd. Zowel de geoefende loper als de beginnende jogger “die voor zijn plezier” wenst mee te doen, vindt hier zijn gading. Want ons motto is: “Deelnemen is belangrijker dan winnen”.

   


Overzicht van alle nieuwsartikels