Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Kempense Antenne 2.0.

  Vanaf juli 2014 zal de Kempense Antenne van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, die werd opgericht in 2001, bereikbaar zijn per telefoon en via internet. Indien u een vraag hebt over de nucleaire inrichtingen in de Kempense regio, dan kunt u deze voortaan stellen op onze speciale, aan dit thema gewijde Facebookpagina. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met ons specifieke contactpunt via e-mail (kempenseantenne@fanc.fgov.be) of per telefoon (02 289 21 37).

    

 • KFC Dessel Sport en KFC Witgoor Sport bundelen de krachten

  Vanaf het seizoen 2014-2015 werken KFC Witgoor Sport en KFC Dessel Sport op een intensieve manier samen. Een samenwerkingsprotocol moet alles in goede banen leiden.  Bedoeling is om de spelers te laten spelen op het niveau dat het best bij hen past. Op langere termijn wordt een verhoging van het niveau van het Dessels jeugdvoetbal beoogd.

 • Gemeente Dessel organiseert opleiding "Verplichte vakbekwaamheid voor rijbewijzen C en D"

  De gemeente Dessel biedt haar inwoners de mogelijkheid om zich in regel te stellen met de nascholing vakbekwaamheid, voor het behoud van hun rijbewijs C(E) of het rijbewijs D(E).

 • Desselse sportweek biedt opnieuw tal van leuke activiteiten

  Na het toch wel schitterende voorjaar hopen de sportdienst en de sportraad ook deze zomer het mooie weer te kunnen verderzetten.  Al onze medewerkers hebben er alvast zin in om van de Desselse Sportweek 2014 een schitterende editie te maken.

 • Bezoek de educatieve mobiel van IOK Afvalbeheer

  Heb je vragen over afval sorteren en recycleren? Wil je tips over hoe je afvalarm kan winkelen?

  Bezoek dan de educatieve mobiel van IOK Afvalbeheer op de markt van donderdag 7 augustus.

 • Watersportdag voor personen met een fysieke beperking
  De adviesraad voor personen met een handicap van Dessel organiseert in samenwerking met to walk again en de gemeenten Dessel, Mol en Balen een watersportdag voor personen met een fysieke beperking op zaterdag 16 augustus.

Overzicht van alle nieuwsartikels