Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Snelheidsduivels ook op de bon tijdens “nationale flitsmarathon”

  Ook in de gemeenten Balen, Dessel en Mol ontkom je tijdens de ‘nationale flitsmarathon’ in april en later niet aan snelheidscontroles. Hoewel de lokale politie al regelmatig – bijna dagelijks – controles uitvoert, neemt de politie ook nog deel aan de campagne “Ik flits mee” van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

 • Tentoonstelling bundel woorden SCHAT

  In de tentoonstellingsruimte van administratief centrum “De Plaetse” in Dessel loopt van 18 april tot 25 mei de voorstelling van de bundel woorden SCHAT, verskes van linda peeters. Het is het 20ste project op rij voor de Pleintjes met een Verhaal, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Dessel.

 • Gratis filmvoorstelling: Pandora's Promise

  Enkele maanden geleden kon de Amerikaanse bioscoopbezoeker kennismaken met een opmerkelijke nieuwe film : Pandora’s Promise, een documentaire over kernenergie.

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 21 april 2014

  De gemeentelijke diensten (administratief centrum, bibliotheek) en OCMW zijn op maandag 21 april gesloten (Paasmaandag).

  Ook het containerpark op de Stenehei is gesloten.

 • Ontdek de betoverde Kempen

  Op zondag 27 april is het Opening Toeristisch Seizoen en Erfgoeddag. De toeristische diensten van de gemeentes Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Mol, Laakdal en Retie en erfgoedcel k.ERF slaan daarom de handen in elkaar. Voor 1 dag toveren we de landduinen van de Keiheuvel om tot een vertelbos waar alvermannekes, dwaallichten en straffe legendes tot leven komen.

 • Gemeente Dessel organiseert infosessie rond verplichte vakbekwaamheid voor professionele chauffeurs

  Het Koninklijk Besluit van 4 mei 2007 verplicht alle chauffeurs met een rijbewijs C volgens Europese richtlijnen een bijscholing te hebben afgelegd om hun rijbewijs te behouden. Dit om de kwaliteit van de professionele chauffeurs te waarborgen. De bijscholingen dienen gevolgd te worden tegen september 2016.

 • Seniorenraad organiseert cursus elektrisch fietsen

  Je kunt er niet naast: er bollen meer en meer elektrische fietsen. Vooral senioren vinden een elektrische fiets een oplossing om zich vlot te kunnen verplaatsen. Rijden met een elektrische fiets is evenwel niet hetzelfde als met een gewone fiets. Het op- en afstappen, het evenwicht behouden, het juist omgaan met de snelheid enz. vragen een gewenning, vooral voor de iets oudere fietsers.

 • De Desselaar april 2014 digitaal

  Het informatieblad De Desselaar van april 2014 staat online.

 • Preventieve bestrijding van eikenprocessierupsen

  De voorbije jaren is er een toename van het aantal eikenprocessierupsen. Daarom heeft het gemeentebestuur van Dessel beslist om de preventieve bestrijding verder te optimaliseren.

 • Informatienamiddag: de bomen in het computerbos

  De Desselse seniorenraad organiseert een informatienamiddag over de soorten computers, wat ze al dan niet kunnen, en aandachtspunten en tips bij de keuze en aankoop van een computer.

 • Nieuw voetpad Donkerstraat

  Op 9 april start aannemer Leo Gys, in opdracht van het gemeentebestuur, met de aanleg van een nieuw voetpad in de Donkerstraat in Dessel.


Overzicht van alle nieuwsartikels