Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Treed binnen langs het klaprozenpad in een regen van klaprozen...

  De Desselse kunstenaars van Pleintjes met een Verhaal houden een unieke tentoonstelling "Ik was 14 in '14" in Administratief Centrum "De Plaetse" in Dessel.

 • Multimove voor gezinnen met jonge kinderen

  Onderzoeksresultaten in Vlaanderen tonen aan dat er al op kleuterleeftijd een tekort aan lichaamsbeweging is, zowel thuis als op school. Dit tekort zorgt er niet alleen voor dat jonge kinderen vaak met overgewicht te kampen hebben, maar ook een motorische achterstand oplopen. Hoewel fysiek actief spelen en bewegen bij kinderen spontaan gebeurt, is dit in een sedentaire samenleving (met veel zitten op school en in de vrije tijd), niet steeds evident.

 • Petanquen ook tijdens de herfst- en wintermaanden: het kan in Dessel!

  In het kader van het meerjarenplan ‘Sport’ stimuleert het gemeentebestuur ook de komende herfst- en wintermaanden de sport bij medioren en senioren. Dankzij een samenwerking met petanqueclub Trefpunt kunnen Desselse 50-plussers ook dit jaar opnieuw vanaf 3 november op maandag- en woensdagnamiddag gratis gebruik maken van zes overdekte petanquevelden.

 • Gratis duurzaam bouwadvies voor bouwers en verbouwers!

  Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je op 19 november 2014 in Dessel terecht voor gratis bouwadvies, gegeven door een adviserend architect van Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen.

 • Samen eten in het buurtrestaurant te Dessel

  Sinds januari wordt het zaaltje van woonhuis De Hei één keer per maand ingericht tot een gezellig buurtrestaurant voor jong en oud.

 • Bibliotheek en containerpark gesloten op 1 november 2014

  De bibliotheek en containerpark zijn gesloten op zaterdag 1 november (Allerheiligen).

   

 • Uitslag fotozoektocht VVV 2014

  De jaarlijkse fotozoektocht die VVV-Dessel organiseert, is afgelopen.

  De winnaars zullen binnenkort een brief in de bus ontvangen met de nodige informatie over de prijsuitreiking.d

 • De Desselaar oktober 2014 digitaal

  Het informatieblad De Desselaar van oktober 2014 staat online.


Overzicht van alle nieuwsartikels