Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Het plaatsen van een afsluiting (6282/2016)

  BEKENDMAKING BESLUIT

  De reglementen en verordeningen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen en van de burgemeester worden bekendgemaakt op de gemeentelijke website.

  Datum bekendmaking is datum van dit bericht.

 • Monitoren gezocht voor Desselse speelpleinen

  De speelpleinwerking van Dessel is voor de zomervakantie op zoek naar een ploeg van toffe, enthousiaste monitoren (m/v) onder leiding van een hoofdmonitor.

 • vzw IBO-Dessel zoekt voor de zomervakantie gemotiveerde jobstudent(e)n

  Je bent jong, dynamisch, enthousiast en speels?  Je hebt tijdens de zomervakantie wat tijd over en zoekt een boeiende en toffe vakantiejob. Misschien is de buitenschoolse kinderopvang dan wel iets voor jou!!

 • Concentratie zware metalen in dalende lijn

  De hoeveelheid zware metalen in het bloed en de urine van inwoners van Dessel, Mol en Retie daalt. Dat blijkt uit de nieuwste resultaten van de gezondheidsstudie 3xG (Gezondheid – Gemeenten – Geboorten), die de blootstelling aan milieuvervuilende stoffen bij 300 baby’s en hun moeders uit de drie gemeenten onderzoekt. De studie gebeurt in opdracht van de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen (NIRAS) en de partnerschappen STORA (Dessel) en MONA (Mol).   

 • Laagste criminaliteitscijfer ooit in politiezone Balen-Dessel-Mol

  Uit de eerste voorlopige jaarcijfers van de lokale politie blijkt dat de criminaliteit in Balen, Dessel en Mol vorig jaar met ruim 19 procent opnieuw gedaald is. Het totaal aantal misdrijven is met 2 581 feiten nog nooit zo laag geweest in de politiezone als in 2015. Zo registreerde de politie aanzienlijk minder woninginbraken, diefstallen en geweldsdelicten. Ook op het vlak van verkeersveiligheid waren er positieve ontwikkelingen. 

 • Jobstudenten gezocht!

  Het gemeentebestuur van Dessel zoekt jobstudenten voor de groendienst en het toeristisch onthaal in de Sas4-Toren tijdens juli en augustus.

 • Openbaar onderzoek naar drie windturbines op bedrijfssite Sibelco ‘De Zate’

  EDF Luminus vraagt een milieuvergunning aan om drie windturbines te exploiteren op bedrijfssite ‘De Zate’ van zandwinningsbedrijf Sibelco. Twee van de aangevraagde windturbines staan volgens het dossier ingeplant op grondgebied Dessel, één turbine voorzien de aanvragers in Mol. Op verzoek van beide gemeentebesturen organiseren EDF Luminus en Sibelco op dinsdag 16 februari een informatiemarkt tussen 17.30 en 20.30 uur voor de buurtbewoners en alle overige geïnteresseerden. Deze vindt plaats in de raadzaal van administratief centrum “De Plaetse” (Hannekesstraat 1, Dessel). De buurtbewoners krijgen hiervoor van EDF Luminus en Sibelco nog een uitnodiging in de bus.

 • Nostalgiewandelen in Dessel

  Op zaterdag 13 februari 2016 organiseert VVV Dessel haar jaarlijkse Nostalgie wandeling. Het vertrek is om 19.30 uur op de parking van het kerkhof in de Boshoek te Dessel. Vergeet zeker je fluo vestje, zaklantaarn en wandelschoenen niet.

 • Het verbouwen van een eengezinswoning (6281/2016)

  BEKENDMAKING BESLUIT

  De reglementen en verordeningen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen en van de burgemeester worden bekendgemaakt op de gemeentelijke website.

  Datum bekendmaking is datum van dit bericht.

 • Gemeente Dessel zoekt technische personeelsleden

  Het gemeentebestuur van Dessel gaat over tot de aanwerving van een technisch personeelslid voor de klinkerploeg/machinist en een technisch personeelslid voor de groendienst, beiden niveau E1-E3.

 • Gemeente Dessel zoekt deskundige milieu

  Het gemeentebestuur Dessel gaat via een gelijktijdige aanwervings- en bevorderingsprocedure over tot de aanwerving van een deskundige milieu (niv B1-B3).

 • Lekker Makkelijk: een nieuw concept van maaltijdbedeling

  Het OCMW van Dessel heeft eind vorig jaar beslist om vanaf 1 januari 2016 samen te werken met de firma CooKINGS in het kader van de maaltijdbedeling.

 • Het aanleggen van een overloopparking (6279/2015)

  BEKENDMAKING BESLUIT

  De reglementen en verordeningen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen en van de burgemeester worden bekendgemaakt op de gemeentelijke website.

  Datum bekendmaking is datum van dit bericht.

 • Nieuwe openingsuren Sociaal Huis

  Vanaf 1 januari 2016 zal het Sociaal Huis geopend zijn als volgt:


Overzicht van alle nieuwsartikels