Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Lokale politie plant intensieve verkeerscontroles in mei

  De lokale politie Balen – Dessel – Mol plant ook in mei intensieve verkeerscontroles.

   

   

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 5 en 6 mei 2016

  De gemeentelijke diensten (administratief centrum, bibliotheek) zijn gesloten op donderdag 5 mei (O.H. Hemelvaart) en vrijdag 6 mei (brugdag).


  De bibliotheek is bijkomend gesloten op zaterdag 7 mei 2016.


  Het OCMW en containerpark zijn wel geopend op vrijdag 6 mei 2016 (containerpark eveneens op 7 mei).

 • Ochtendwandelen met VVV-Dessel

  Op zondag 22 mei 2016 organiseert VVV-Dessel een ochtendwandeling gevolgd door een uitgebreid ontbijt.

 • Dienstgebouw FOD Financien te Mol nog open tot begin juli

  In tegenstelling tot allerlei geruchten is het dienstgebouw van de FOD Financien in Mol nog steeds geopend. Tot begin juli 2016 kunnen inwoners van ook Dessel hier terecht voor het invullen van hun aangiften personenbelasting. 

   

   

 • Goormansdijk in Dessel afgesloten voor verkeer

  Tot 9 mei 2016 is de Goormansdijk afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van Marcel Cars.

   

   

 • 8ste Desselse Foorloop op Pinkstermaandag 16 mei 2016

  Op maandag 16 mei 2016 organiseert de Desselse Sportraad de Foorloop, de gezelligste jogging van de streek. Een loopwedstrijd waar klein en groot alle aandacht krijgt en de nodige aanmoedigingen krijgt toegeschreeuwd. Zowel de geoefende loper als de beginnende jogger “die voor zijn plezier” wenst mee te doen, vindt hier zijn gading. Want ons motto is: “Deelnemen is belangrijker dan winnen”.

   

 • Openbaar onderzoek windturbines Sibelco wordt hernomen

  Luminus en Sibelco hebben een nieuw aanvraagdossier ingediend voor de drie windturbines die ze wensen te bouwen en te exploiteren op bedrijfssite De Zate. Dit betekent meteen ook dat er een nieuw openbaar onderzoek volgt, waarbij er opnieuw gele borden zullen verschijnen. In het initiële ingediende dossier zaten enkele administratieve onvolmaaktheden. Luminus en Sibelco willen geen risico lopen op procedurefouten, waarna ze beslist hebben om de plannen aan te passen en opnieuw in te dienen. Zowel in Mol als Dessel loopt het nieuwe openbare onderzoek naar de stedenbouwkundige vergunning gelijktijdig van 27 april tot en met 26 mei 2016.  

 • Goederen- en rommelmarkt op zondag 15 mei 2016

  Op zondag 15 mei kan je in Dessel-Centrum (Kolkstraat) terecht voor de jaarlijkse goederen- en rommelmarkt, een samenwerking met Unizo-Dessel. Zowel Desselaars die iets aan te bieden hebben, als de marktkramers kunnen hier aan deelnemen. Voorwaarde is wel dat je vooraf inschrijft.

 • Politie Balen-Dessel-Mol pakt aanhoudende parkeeroverlast aan

  In 2015 stelde de lokale politie in totaal 1 421 parkeerovertredingen vast. Het gaat enkel over inbreuken op de parkeerregels van de wegcode. Denk aan parkeren op fietspaden en trottoirs, vrachtwagens die in woonwijken parkeren, voertuigen die de inrit van eigendommen blokkeren of onrechtmatig op mindervalidenplaatsen staan. Zowel in Balen, Dessel als in Mol zijn de schoolomgevingen en de omgeving rond de wekelijkse markten de grootste pijnpunten. Naar aanleiding van regelmatige klachten rond parkeeroverlast blijft de lokale politie intensief controleren en streng optreden tegen foutparkeren. Op 17 mei is er een aangekondigde controle op foutparkeren in de omgeving van Mol centrum en de wekelijkse markt.

 • Laat Dessel bewegen door zelf mee te stappen!

  Onze kleine gemeente staat bekend om zijn uitgebreide sportinfrastructuur, maar uit onze gezondheidsenquête bleek toch dat heel wat Desselaars niet voldoende bewegen. Daarom gaan we nu de uitdaging aan om iedereen meer te laten bewegen in Dessel en doen we mee aan de 10.000-stappenclash.

 • 14° fotozoektocht VVV Dessel start op zondag 24 april

  Op 24 april gaat de 14de fotozoektocht (voor fietsers), ingericht door de plaatselijke VVV, van start.

 • Smulpapen binnen de Kempense Meren

  Zin in een culinair uitstapje in de Kempense Meren? Koop dan een brochure van de zomersmulpaap. Voor 13 euro kan je op pad langs twaalf horecazaken om te smullen van een zoethoudertje of iets hartigs.

 • Picknicken in Dessel: ontdek dertien prachtige locaties met een heerlijke gevulde picknicktas

  Het picknickseizoen komt er weer aan. Ook dit jaar kan je bij drie Desselse handelaars terecht voor een picknickpakket in meerdere varianten. Bij de aankoop van een picknickpakket krijg je een boekje met dertien prachtige locaties om in alle rust te genieten van elkaar, je gezin, je familie en je vrienden.

   

   


Overzicht van alle nieuwsartikels