Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 25 en 26 december 2014

  De gemeentelijke diensten (administratief centrum, bibliotheek) en OCMW zijn gesloten op donderdag 25 december (Kerstmis) en vrijdag 26 december (2de Kerstdag).

   

  Het containerpark is wel open vrijdag 26 december 2014.

 • Gemeente Dessel zoekt bibliothecaris

  Het gemeentebestuur Dessel gaat over tot de aanwerving, met aanleg van een wervingsreserve van een deeltijdse statutaire betrekking (30,4/38) bibliothecaris (m/v)  niv B1-B3.

 • Dessel gaat voor "zangdorp van het jaar"

  Herinner je je nog de driekoningenliedjes uit je kindertijd? Graaf diep (of iets minder diep) in je geheugen en ga met je kinderen of kleinkinderen op 6 januari van deur tot deur. Zorg dat je er uitziet als een échte koning en bel aan bij je buren en alle andere vriendelijke Desselaars. Onze gemeente zal er weer een beetje warmer van worden.

 • Nieuwe gemeentegids met lokale handelsreclame

  De burgers informeren over het beleid en de vele vormen van dienstverlening, is een basistaak van het gemeentebestuur. Daar werken we dagelijks aan.

 • Dessel gaat voor veiligheid en toegankelijkheid

  De toegankelijkheid in Dessel is niet altijd optimaal voor mensen die minder mobiel zijn zoals mensen met een handicap, bejaarden, enz. De adviesraad voor personen met een handicap ijvert dan ook voor een verbetering. 

 • Meeste chauffeurs niet onder invloed tijdens eerste week BOB-campagne

  Tijdens de eerste week van de BOB-eindejaarscampagne nam de lokale politie al 539 ademtesten af. De meeste autobestuurders begrepen de boodschap van de campagne en hadden niet gedronken. Vier chauffeurs hadden wel te diep in het glas gekeken en mogen zich aan een boete verwachten. Eén bestuurder mocht zelfs onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.

 • Historische Kempense kranten online raadpleegbaar

  Op 6 december lanceert k.ERF samen met de archieven van Mol, Geel en de lokale heemkringen www.kempensekranten.be. In deze databank vind je de belangrijkste kranten uit de regio. Via een zoekfunctie zijn de krantenartikels vlot doorzoekbaar. Ongelofelijk handig voor wie historisch onderzoek voert of voor wie graag grasduint in het nieuws van toen.

 • Politie organiseert extra alcoholcontroles gecombineerd met acties tegen inbraken

  De nationale BOB-campagne is opnieuw gestart. Net als voorbije jaren neemt ook de lokale politie Balen-Dessel-Mol hieraan deel. Zowel tijdens de weekdagen als in het weekend en op feestdagen zullen alcoholcontroles plaatsvinden. Daarnaast worden de controles gecombineerd met acties tegen inbraken.


Overzicht van alle nieuwsartikels