Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Met een buurtfeest deelnemen aan Vlaanderen Feest! 2014

  Als je met je buurt een feestje organiseert op 28 of 29 juni, of tussen 4 en 12 juli, kom je in aanmerking voor een feestcheque van de Vlaamse overheid in het kader van ‘Vlaanderen Feest!’.

 • Jaarlijkse fotozoektocht VVV-Dessel start op 27 april

  Door het grote succes van de voorbije jaren, organiseert VVV-Dessel opnieuw een fotozoektocht doorheen de straten van Dessel. De 12de editie start op het marktplein in Dessel-Centrum. De afstand wordt beperkt tot 20 kilometers.

 • Gezocht: praktisch ingestelde vrijwilligers voor workshops online toepassingen

  Is het voor jou eenvoudig om energieleveranciers te vergelijken op het internet? Heeft online bankieren voor jou geen geheimen? Stippel je je verplaatsingen uit op de websites van De Lijn of NMBS? Doe jij je belastingaangifte steevast van achter je PC? Kan je dit bovendien op een eenvoudige manier uitleggen aan anderen? Dan ben jij de perfecte vrijwilliger voor het project Digi*Sterk! Neem contact op het nummer 014-33 16 07 of mail naar mieke.bergmans@ocmwmol.be.

 • 72 hardleerse bestuurders beboet tijdens ‘nationale flitsmarathon’

  De lokale politie Balen-Dessel-Mol controleerde tijdens de ‘nationale flitsmarathon’ op donderdag 17 april in totaal 2910 voertuigen met bemande camera’s. 72 hardleerse bestuurders mogen een boete in de brievenbus verwachten. Een anonieme auto van de politie controleerde de hele dag in de zes meest ‘populaire’ straten die gemeld werden op www.ikflitsmee.be.

 • Tentoonstelling bundel woorden SCHAT

  In de tentoonstellingsruimte van administratief centrum “De Plaetse” in Dessel loopt van 18 april tot 25 mei de voorstelling van de bundel woorden SCHAT, verskes van linda peeters. Het is het 20ste project op rij voor de Pleintjes met een Verhaal, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Dessel.

 • Gratis filmvoorstelling: Pandora's Promise

  Enkele maanden geleden kon de Amerikaanse bioscoopbezoeker kennismaken met een opmerkelijke nieuwe film : Pandora’s Promise, een documentaire over kernenergie.

 • Ontdek de betoverde Kempen

  Op zondag 27 april is het Opening Toeristisch Seizoen en Erfgoeddag. De toeristische diensten van de gemeentes Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Mol, Laakdal en Retie en erfgoedcel k.ERF slaan daarom de handen in elkaar. Voor 1 dag toveren we de landduinen van de Keiheuvel om tot een vertelbos waar alvermannekes, dwaallichten en straffe legendes tot leven komen.

 • Seniorenraad organiseert cursus elektrisch fietsen

  Je kunt er niet naast: er bollen meer en meer elektrische fietsen. Vooral senioren vinden een elektrische fiets een oplossing om zich vlot te kunnen verplaatsen. Rijden met een elektrische fiets is evenwel niet hetzelfde als met een gewone fiets. Het op- en afstappen, het evenwicht behouden, het juist omgaan met de snelheid enz. vragen een gewenning, vooral voor de iets oudere fietsers.

 • De Desselaar april 2014 digitaal

  Het informatieblad De Desselaar van april 2014 staat online.

 • Preventieve bestrijding van eikenprocessierupsen

  De voorbije jaren is er een toename van het aantal eikenprocessierupsen. Daarom heeft het gemeentebestuur van Dessel beslist om de preventieve bestrijding verder te optimaliseren.

 • Informatienamiddag: de bomen in het computerbos

  De Desselse seniorenraad organiseert een informatienamiddag over de soorten computers, wat ze al dan niet kunnen, en aandachtspunten en tips bij de keuze en aankoop van een computer.


Overzicht van alle nieuwsartikels