Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Wereldgezinnen gezocht voor een interculturele ervaring!

  Youth For Understanding (YFU) is een wereldwijde organisatie die internationale uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar.

 • Heb jij nog snoeihout om te hakselen?

  Vanaf dit jaar wordt het hakselen van snoeihout niet meer aan huis uitgevoerd.

  Twee keer per jaar (zie data op de afvalkalender) kan je je snoeihout aanbieden op het vroegere containerpark, ingang langs Boshoek (Dessel), waar het ter plaatse wordt gehakseld.

 • Vrijwilligers gezocht voor Desselse speelpleinen

  Zin om activiteiten op touw te zetten voor de speelpleinkinderen, verhaaltjes voor te lezen, kampen te bouwen,  toneel te spelen, en ook… je goed te amuseren,  dan is animator op het speelplein iets voor jou.

 • Avonturendag in de Ardennen voor jongeren met pit !!

  De sportdienst van Dessel is op zoek naar jongeren met pit tussen 12 en 18 jaar oud.  Jongeren met een onstuitbare drang naar avontuur.  Sportieve jongeren die een uitdaging niet uit de weg gaan en beschikken over een ferme dosis lef.  Ben jij zo iemand, lees dan snel door en schrijf je in voor onze Avonturendag in de Ardennen.


Overzicht van alle nieuwsartikels