Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 1 mei 2015

  De gemeentelijke diensten (administratief centrum, bibliotheek) en het OCMW zijn gesloten op vrijdag 1 mei (Dag van de Arbeid).

   

   

   

 • 10 jaar Smulpaap in de Kempense Meren

  Van 26 april tot en met 27 september kan je voor het tiende jaar op rij terecht bij 12 horecazaken in de gemeenten Dessel, Retie, Mol en Balen voor een lekkernij.

 • 13° fotozoektocht VVV Dessel start op zondag 26 april

  Op 26 april gaat de 13de fotozoektocht (voor fietsers), ingericht door de plaatselijke VVV, van start.

 • Smulpapen binnen de Kempense Meren

  Zin in een culinair uitstapje in de Kempense Meren? Koop dan een brochure van de zomersmulpaap. Voor 13 euro kan je op pad langs twaalf horecazaken om te smullen van een zoethoudertje of iets hartigs.

 • Een foutje in onze Desselaar

  In onze laatste editie van het informatieblad "De Desselaar" is er helaas, na zorgvuldig nazicht, toch een foutje geslopen. Bij het artikel van huiswerkbegeleiding staat er een fout telefoonnummer. Het correcte telefoonnummer is 014 38 90 39 (Lore Vleugels).

 • Verbod op gemotoriseerd verkeer brug 0 aan Sas 4

  Op vraag van nv De Scheepvaart zal er vanaf morgen, vrijdag 24 april, een verbod komen op gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van bromfietsers, op brug 0 aan Sas 4.

 • Dessel ondersteunt culturele initiatieven

  Voor het eerst kan de gemeente Dessel rekenen op Vlaamse subsidies om het lokale cultuurbeleid uit te werken. Met deze financiële inbreng vanuit de Vlaamse overheid krijgt het cultuurbudget een stevige boost. Het gemeentebestuur tracht de verenigingen dan ook zoveel mogelijk te ondersteunen en te stimuleren.

 • Uitslag winterwandelzoektocht VVV 2014-2015

  Onze negende winter wandelzoektocht van de VVV van Dessel kende ongeveer hetzelfde succes als vorig jaar. Er werden 60 formulieren verkocht en 45 zijn er terug binnen gebracht, waarvan 35 foutloos. De schiftingsvraag bepaalde dus de volgorde van de winnaars.

 • Kom mee denken over de toekomst van ons dorp!

  Op donderdag 7 mei krijgen alle Desselaars de kans om mee na te denken over de toekomst van Dessel  en Witgoor. Iedereen is welkom om deel te nemen aan rondetafelgesprekken, en van gedachten te wisselen over zijn/haar dorp.

 • Expositie: “Een feest van Kleur”

  In samenwerking met de Gemeente Dessel zal Wil Kersten zijn schilderwerken exposeren in administratief centrum “De Plaetse”.

 • Brandweerzone Kempen zoekt personeel

  Door de brandweerhervorming van 1 januari 2015 werden zeven brandweerposten verenigd in Brandweerzone Kempen. Deze nieuwe organisatie heeft nood aan administratieve ondersteuning.

 • De Desselse senior telt mee! Open algemene vergadering op 27 april

  Op maandag 27 april 2015 organiseert het sociaal huis van Dessel in samenwerking met de seniorenraad een infomoment over de resultaten van het behoefteonderzoek bij senioren.


Overzicht van alle nieuwsartikels