Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Omleidingroutes voor handelaars tijdens werken Turnhoutsebaan

  Tijdens de werken aan de Turnhoutsebaan zijn de handelaars moeilijk bereikbaar. Wij trachten dit zo goed mogelijk op te vangen door routes te creëren om toch zo dicht en vlot mogelijk bij uw handelaar te geraken.

 • Tombola-winaars van De Schakel Dessel gekend

  Op 30 augustus zijn er maar liefst een 330 deelnemers vertrokken vanuit Dessel voor de populaire fietstocht: De Schakel. Deelnemers vanuit Dessel nemen automatisch deel aan de tombola. Deze winnaars zijn nu gekend.

 • Lokale politie waarschuwt (voor) inbrekers

  Met de donkere herfst- en wintermaanden in het vooruitzicht, waarschuwt de lokale politie Balen-Dessel-Mol opnieuw voor inbrekers. Het aantal woninginbraken stijgt elk jaar in de periode van oktober tot en met maart. De politie organiseert extra acties om dit aantal te beperken, maar roept vooral op tot verhoogde alertheid. De boodschap is om in de eerste plaats zelf je woning goed te beveiligen en daarnaast verdachte situaties meteen aan de politie te melden.   

 • De vaart verjaart

  Er staat volgend jaar heel wat op til op en rond ‘De Vaart’. In 2016 bestaat het kanaal Dessel-Schoten namelijk 142 (voor het jongste gedeelte: Sint-Lenaarts-Schoten), 150 (Turnhout-Sint-Lenaarts) en 170 (Dessel-Turnhout) jaar.

 • Desselse adviesraad voor personen met een handicap houdt open Algemene vergadering

  De adviesraad voor personen met een handicap houdt op donderdag 15 oktober 2015 om 19 uur een algemene vergadering in de raadzaal van Sociaal Huis "De Pastorij", Pastorijstraat 2 in Dessel. Iedereen is welkom deze vergadering bij te wonen.

 • Wat denk je van de maatregelen tijdens oefening nucleair incident op 29 oktober?

  Op donderdag 29 oktober vindt in onze gemeente en Mol een oefening plaats van een ernstig nucleair incident. Ter evaluatie organiseert het gemeentebestuur van Mol op maandag 16 november om 19.30 uur een klankbordgroep in Zaal ’t Getouw. Graag willen we weten hoe de maatregelen die tijdens de oefening werden genomen in realiteit – al dan niet - uitgevoerd werden. Iedereen is welkom. Inschrijven voor 15 oktober via Joeri Gijs, e-mail: joeri.gijs@dessel.be, tel. 014 38 99 27.

 • VVV-Dessel organiseert Herfstwandeling

  Op zondag 11 oktober 2015 organiseert VVV-Dessel, naar jaarlijkse gewoonte, de populaire herfstwandeling. Een natuurgids neemt je mee door de mooie natuur van Dessel.

 • Ski- en snowboarddag : met hoogteparcours in Landgraaf

  Desselse jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen op woensdag 4 november 2015 een toffe ski- en snowboarddag beleven in Snowworld Landgraaf (NL). Ook dit jaar is er opnieuw een uitdaging aan deze dag verbonden: het Adventure Park met Alpine Coaster, Adventure Trail en Zipline (zie www.snowworld.nl).

 • De bosgroep Kempense Heuvelrug organiseert brandhoutverkoop

  De bosgroep Kempense Heuvelrug organiseert zijn jaarlijkse brandhoutverkoop in samenwerking met het Gemeentebestuur van Kasterlee. De verkoop gaat door op zaterdag 17 oktober vanaf 9u in zaal Ligahof in Lichtaart.

 • Gemeente Dessel zoekt administratief medewerker voor het gemeentelijk onderwijs

  Het gemeentebestuur van Dessel is op zoek naar een administratief medewerker voor het gemeentelijk onderwijs.

 • Cursus Windows 10 voor senioren

  De Desselse seniorenraad organiseert een basiscursus Windows 10 voor senioren met een beperkte computerervaring en beginners die beschikken over een computer met dit nieuwe stuurprogramma.

 • Gemeente Dessel verkoopt

  De gemeente Dessel verkoopt een aantal materialen en voertuigen. Iedereen kan een bod uitbrengen op de afdeling Grondgebiedzaken in het Administratief Centrum ‘De Plaetse’, Hannekestraat 1 te 2480 Dessel en dit uiterlijk tot dinsdag 20 oktober 2015.

 • Het bouwen van een eengezinswoning (6228/2015)
 • Uitslag en fotoalbum scholenveldloop 2015

  Op 25 september namen de Desselse scholen deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. In totaal namen 576 jongens en meisjes deel. Bekijk de uitslagen en het fotoalbum.

 • Het bouwen van een woongebouw (6224/2015)
 • Het slopen van een gebouw en het bouwen van een meergezinswoning (6227/2015)
 • Iedere laatste zondag van de maand gratis naar het Jakob Smitsmuseum

  k.ERF en de musea in de regio hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt. De volgende jaren zal die samenwerking alleen maar sterker worden. k.ERF engageert zich om de lokale musea te ondersteunen in de uitbouw van de museumwerking en bij projecten. In ruil delen de musea hun kennis en expertise met de ganse regio. Het Jakob Smitsmuseum doet er nog een schepje bovenop.

 • Vanaf 28 september start werken op Turnhoutsebaan (N18) in Dessel

  Vanaf maandag 28 september 2015 wijzigt de verkeerssituatie op de Turnhoutsebaan (N18) in Dessel. Dan start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met fase 2 van de werken voor de heraanleg van de Turnhoutsebaan (N18) en de Werbeekstraat. Tijdens fase 2 wordt er gewerkt op de Turnhoutsebaan en is de gewestweg  tussen de Desselse Nete en het kruispunt met de Bleekstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. De werken in de Werbeekstraat lopen ook nog enkele weken door en zullen midden oktober afgerond zijn.


Overzicht van alle nieuwsartikels