Naar inhoud

Opening nieuw containerpark Dessel/Retie

Zoals je reeds kon lezen in de folder die huis-aan-huis werd bedeeld midden februari zal het nieuwe containerpark aan de Zandbergen 116 voor de gemeenten Dessel en Retie openen op 6 maart 2012.
Dit container bestaat uit een niet-betalend en een betalend gedeelte. De afvalsoorten waarvoor moet worden betaald zullen worden gewogen, wat de meest eerlijke manier is om te bepalen hoeveel er voor het aanbrengen van bepaalde soorten afval moet worden betaald.

Alleen inwoners van Dessel en Retie hebben toegang tot dit containerpark. Je hebt dan ook je elektronische identiteitskaart nodig om op het containerpark binnen te geraken.

Opendeurdag
Vooraleer er afval kan worden aangebracht op het nieuwe containerpark willen we het eerst officieel openen met een opendeurdag. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze opendeurdag zullen er rondleidingen worden gegeven waarbij meer uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het containerpark.

Openingsuren containerpark
Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Woendag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Donderdag: 12.30 uur tot 16.10 uur (tijdens het zomeruur: 15.00 uur tot 19.00 uur)
Vrijdag: 8.30 uur tot 12.00 uur / 12.30 uur tot 16.10 uur
Zaterdag: 9.00 uur tot 15.00 uur

Sluiting containerpark Boshoek
Door de opening van het regionaal containerpark Dessel/Retie aan de Zandbergen 116 te Dessel, zal het gemeentelijk containerpark aan de Boshoek worden gesloten. Het containerpark Boshoek zal nog geopend zijn tot en met 3 maart 2012.

Meer informatie
Meer info te bekomen bij de milieudienst, tel. 014-38 99 37, vital.swaelen@dessel.be of op www.dessel.be.

Datum van het bericht: 27-02-2012

recente berichten

 • Gemeentebestuur van Dessel zoekt personeel

  Het gemeentebestuur van Dessel is op zoek naar drie personeelsleden:

  - medewerker burgerzaken

  - technisch personeelslid klinkerploeg/machinist

  - technisch personeelslid schoonmaak

 • Voorzichtigheid geboden in natuurgebieden en bossen

  Door het hete weer heeft de burgemeester op 2 juli 2015 een politiereglement uitgevaardigd dat het roken en vuur maken verbiedt in de Desselse bos-, natuur- en heidegebieden. Het verbod geldt tot het uitdrukkelijk wordt opgeheven.

 • Gemeente Dessel start zwerfkattenproject

  De gemeente Dessel heeft in samenwerking met de Desselse dierenartsen een zwerfkattenproject opgestart.

 • Nieuwe wijkindeling lokale politie

  Vanaf 1 juli 2015 verandert de wijkindeling van de lokale politie in Dessel. Inspecteur Pieter Engelen is dan het nieuwe gezicht in het centrum. Wijkinspecteur Peter Van Campfort zal voortaan Witgoor voor zijn rekening nemen en hoofdinspecteur Nico Dorssemont blijft verantwoordelijk voor Brasel.

 • Elisabeth Schlömer en Marcel De Rycke exposeren in Sas4-Toren

  Van 1 tot 31 juli kan je in de Sas4-Toren de expositie van Elisabeth Schlömer en Marcel De Rycke, beiden lid van de Desselse kunstvereniging Des Arts, komen bezichtigen.

 • Reglement financiële waarborg naar aanleiding van vergunningsplichtige bouwwerken

  Het gemeentebestuur van Dessel tracht door het openbaar domein zo goed mogelijk te onderhouden bij te dragen tot een aangename en toegankelijke woonomgeving. Het is dan ook belangrijk dat elke bouwheer zorg draagt voor dit openbaar domein.  Om dit te garanderen vraagt het gemeentebestuur een borg om mogelijke schade aan het openbaar domein te dekken. Zo zal in de toekomst voor het bouwen of verbouwen van een eengezinswoning een borg van 500 euro worden gevraagd.

 • Vacature 1 verantwoordelijke (m/v) voor de dienst gezinszorg

  Het OCMW van Dessel is op zoek naar 1 verantwoordelijke (m/v) voor de dienst gezinszorg voor een voltijds contract van onbepaalde duur.

 • LEADER zoekt vernieuwende ideeën voor het platteland, ook in Dessel

  LEADER is een Europees subsidieprogramma voor projecten die de leefbaarheid op het platteland bevorderen. Onze gemeente maakt deel uit van één van de drie nieuwe LEADER-gebieden in de provincie Antwerpen: LEADER Kempen Oost.

 • Lokale politie verzamelt verloren voorwerpen Graspop

  Festivalgangers die het voorbije weekend tijdens Graspop hun gsm, portemonnee of andere spullen zijn kwijtgeraakt, kunnen hiervoor terecht bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol. De politie verzamelt de komende periode alle verloren en gevonden voorwerpen in het wijkkantoor te Dessel.

 • Heb je een feestje, organiseer je een cursus, …. Overweeg zeker de gemeentelijke lokalen.

  De gemeente Dessel beschikt over mooie en ruime lokalen, waarvan zowel verenigingen als particulieren gebruik kunnen maken tegen vergoeding.

 • Plas Pinken: een plaats voor recreatieve watersport

  Ten zuiden van Witgoor is het ontginningsgebied Pinken gelegen. Momenteel is de ontginning van kwartszand door Sibelco nog volop aan de gang. Na de ontginning zal een waterplas overblijven. Deze plas heeft volgens het gewestplan niet de juiste bestemming om recreatie toe te laten. Met het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) wordt de bestemming gewijzigd en wordt de mogelijkheid gegeven om in de toekomst op deze nieuwe waterplas clubgebonden recreatieve watersportactiviteiten  toe te laten.


Overzicht van alle nieuwsartikels