Infoavond ‘Gericht verwarmen en verluchten’

Gepubliceerd op dinsdag 3 december 2019 8.32 u.
Op maandag 9 december 2019 organiseert IOK een infoavond in Dessel over gericht verwarmen en verluchten.

Zowel een woning als haar bewoners hebben veel baat bij een goed binnenklimaat. Een te hoge of te lage temperatuur zorgt voor onnodige stookkosten. Een te hoge luchtvochtigheid leidt dan weer tot schimmelvorming en gezondheidsproblemen. Bovendien zorgt een te hoge luchtvochtigheid ook voor hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen vraagt immers veel meer energie dan droge lucht opwarmen.

De woonmeter

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk meettoestelletje dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Zo krijg je een goed zicht op het binnenklimaat in je woning. In november en december organiseert de gemeente Dessel een groepsaankoop en kan je voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk een woonmetertje aankopen aan het onthaal van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1.


Infosessie

Op 9 december 2019 om 19.30 uur geeft Steven Vleugels (deskundige woningkwaliteit, IOK) een gratis infosessie van een uurtje over gericht verwarmen en verluchten en gaat hij dieper in op hoe een woonmeter hierbij kan helpen. Die avond kan je eveneens de woonmeters aankopen aan de verlaagde prijs. De infosessie gaat door in de raadzaal van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1 in Dessel.