Nieuw logo voor lokaal bestuur Dessel

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 14 u.
Ook al bundelen we al onze krachten in de strijd rond het coronavirus, toch hebben wij als lokaal bestuur Dessel beslist om ons nieuwe logo te presenteren.

Afgelopen vrijdag kreeg het personeel van lokaal bestuur Dessel de primeur. Een aantal voorbereidingen werden een tijd geleden al gestart, waaronder de druk van aantal promotieflyers. Aangezien onze werking blijft doorgaan, zetten wij de lancering van het logo niet stop. 

Door de integratie van de gemeente en het OCMW vormen we nu samen het lokaal bestuur Dessel. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look en een nieuw logo!

Dat deden we echter niet zomaar. Alle inwoners van Dessel en de personeelsleden van het lokaal bestuur mochten hun stem uitbrengen en dat resulteerde in de keuze voor ons nieuwe logo. Er kwamen 889 stemmen binnen. De meerderheid van de stemmen, 454 stemmen, ging naar logo 2, het logo met de grote D.

In dit logo staat de letter “D” centraal. Een robuuste vorm waarin de vier Desselse kleuren op een kunstzinnige en creatieve manier worden samengebracht. De vormen tonen de veelzijdigheid van Dessel. Ze spelen levendig op elkaar in, ondersteunen elkaar, bouwen op elkaar zoals ook de Desselaars, de gemeente en het OCMW onderling doen.

Baseline ‘Natuurlijk veelzijdig’ behouden
Dessel is een groene en landelijke gemeente, maar ook veelzijdig op het vlak van economie, vrije tijd en zorg. Door al deze troeven vinden we de slogan ‘Natuurlijk veelzijdig’ meer dan ooit van toepassing.

Burgemeester Kris Van Dijck: “Van bij de start van lokaal bestuur Dessel was het de ambitie van ons personeel én het bestuur om naar een vernieuwde huisstijl te gaan. Een nieuwe organisatie, een nieuw gezicht, een nieuwe dynamiek. Wij kregen twee creatieve voorstellen voorgeschoteld en lieten de keuze over aan de Desselaar. Geen gemakkelijke keuze want met veel deelnemers via stemformulieren en internet werd het een nek aan nek race. Eerlijk, mijn voorkeur ging naar logo 1, maar het was logo 2 dat het haalde. En in een democratie beslist de meerderheid.

Deze nieuwe huisstijl en logo met de toch al vertrouwde kleuren zullen stapsgewijs ingevoerd worden. Telkens wanneer nieuwe materialen, kledij of drukwerk aangekocht worden zal de wijziging plaatsvinden. Neen, we gaan niks weggooien.” 

Een attentie voor onze Desselaars

Om het nieuwe logo te promoten, zit er een bon in het gemeentelijk informatieblad De Desselaar, die maandag 23 of dinsdag 24 maart in de brievenbus zit. Met deze bon kunnen geïnteresseerden de handige herbruikbare tas komen afhalen aan het onthaal van administratief centrum “De Plaetse” tijdens de openingsuren. De tassen worden echter pas vanaf 6 april ter beschikking gesteld. Hou je bon dus goed bij!