Lezing: Vroeger was alles anders

Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2019 8.47 u.
Op woensdag 23 oktober 2019 organiseert de bibliotheek van Dessel de lezing "Vroeger was alles anders", naar aanleiding van het boek geschreven door Korneel De Rynck.

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

Korneel De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek "Vroeger was alles anders" (2018) over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek.

“Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.”

“Dit boek gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema's en stoffige kolenkachels. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en toiletten buiten het huis.”

Datum: woensdag 23 oktober 2019
Uur: 20 uur
Locatie: Scholeke Dessel
Inkom: 5 euro (drankje inbegrepen)
Inschrijven kan in de bib, per telefoon (014/38.99.31) of via bibliotheek@dessel.be