Lezing: Omgaan met verlies en verdriet

Gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2019 10.42 u.
Op donderdag 28 maart 2019 geeft Prof. dr. em. Manu Keirse een lezing over “Omgaan met verlies en verdriet”, een organisatie van OCMW Dessel in samenwerking met Vormingplus Kempen vzw.

Vroeg of laat krijg je te maken met het verlies van een persoon die je dierbaar is. Een grootouder, een ouder, je partner, een broer of zus, een (ongeboren) kind, neefje of nichtje, een vriend, een klasgenoot, ….

De relatie en de omstandigheden van het verlies maken het verdriet anders. Het gemis draag je je hele leven mee. Het vraagt (h)erkenning van het verdriet om verder te gaan.

Manu Keirse raakt ons met concrete verhalen die herkenbaar zijn en helend. Zijn verhaal maakt duidelijk dat verlies verwerken tijd vraagt.

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken werden in vele talen vertaald.

Op donderdag 28 maart 2019 geeft hij om 15 uur een lezing over “Omgaan met verlies en verdriet”.

De lezing gaat door in de cafetaria van Sportpark Brasel, Sportpark 2 in Dessel. De toegang is gratis. Wel vragen we vooraf in te schrijven via tel. 014 38 91 85 of per e-mail: anita.van.genechten@ocmwdessel.be.