Lezing “Hemelse symboliek & Gebruik van Lieve Vrouwenkruiden”

Gepubliceerd op maandag 11 maart 2019 9.50 u.
Op dinsdag 26 maart organiseert het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete een lezing over de hemelse symboliek en het gebruik van Lieve Vrouwenkruiden. De lezing begint om 19.30 uur en gaat door in de raadzaal van administratief centrum "De Plaetse", Hannekestraat 1 in Dessel.

Desselse Kapelletjes
Zo goed als alle Desselse (veld)kapellen kregen de afgelopen jaren een grondige opknapbeurt. De Heilig Kruiskapel op de Hei, een grotere bedevaartskapel, werd zelfs helemaal gerestaureerd. We breien nu graag een vervolg aan het Dessels erfgoed met een lezing rond Lieve Vrouwenkruiden, ook bekend als 'Mariakruiden'.

Lezing Mariakruiden
Vele planten en bloemen dragen in hun naam een verwijzing naar Maria. Denk maar aan lievevrouwebedstro, mariadistel, maagdenpalm…

Er wordt gesproken over Mariakruiden, maar wat zijn Mariakruiden nu juist? En waarom is symboliek in het algemeen en plantensymboliek in het bijzonder zo belangrijk in het Christendom?

Mariakruiden in Dessel
Heb je later eventueel interesse om de Desselse kapelletjes mee in te richten met zulke kruiden? Je bent meer dan welkom! We laten ons tijdens deze lezing inspireren en steken op een later tijdstip in april onze handen uit de mouwen. Zo kunnen de kapelletjes in mei (=Mariamaand) in al hun glorie floreren, mét bijpassende Mariakruiden!

Inschrijven
De deelname is gratis. We vragen bij voorkeur in te schrijven via info@rlkgn.be met vermelding van aantal personen + namen, vóór 24 maart.

Meer info
Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw
www.rlkgn.be 
Tel. 014 85 25 14