In de Kempen uitbreiding van de PMD-zak vanaf 1 januari 2021

Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2019 14.19 u.
Via de blauwe PMD-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden.

Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen. 

Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de PMD-zak. Dat betekent dat alle verpakkingen in die zak ingezameld mogen worden. Deze uitbreiding van de PMD-zak wordt in fases ingevoerd. De eerste Vlaamse steden en gemeenten zijn alvast gestart.

In de planning voor deze uitbreiding van de PMD-zak komen de Kempense gemeenten als laatste aan bod. Dit komt door de gefaseerde opstart van nieuwe sorteerinstallaties. In afwachting daarvan blijven de sorteerregels voor PMD ongewijzigd en mogen enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in de blauwe zak.

Zakken voor restplastiek te koop
Wist je dat er in administratief centrum "De Plaetse" ook zakken te koop zijn voor het restplastiek? Voor 3 euro heb je een rolletje van 12 zakken. Deze zakken worden niet opgehaald door IOK, maar dienen zelf naar het containerpark gebracht te worden. Een kleine moeite die heel wat besparing oplevert bij de eindafrekening van je DIFTAR-factuur.