Bestel en haal je boeken af in de bib in coronanood

Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 11.02 u.
Veel mensen hebben momenteel meer dan ooit nood aan een goed boek. Daarom kan je vanaf nu op een veilige manier boeken van de bib reserveren en afhalen. Volwassenen kiezen zelf met behulp van de catalogus, voor kinderen stellen we pakketten samen gebaseerd op hun leeftijd en interesses.

Hoe werkt het?

  • Breng eerst boeken die je nog thuis hebt, binnen via de inleverbox. Omwille van de veiligheidsvoorschriften duurt het 4 werkdagen voor wij ze kunnen inscannen. Nieuwe boeken afhalen kan dus pas als er terug ruimte is op je kaartje. 

  • Iedereen kan max. 5 materialen uitlenen (dvd's en boeken). Volwassenen kunnen die materialen zelf kiezen via onze catalogus. In totaal mag je max. 10 boeken en 10 dvd's thuis hebben, net zoals anders. 

  • Voor kinderen tot 14 jaar stellen wij pakketten samen gebaseerd op de leeftijd en interesses. Je kan in het aanvraagformulier aangeven of je strips, dvd's of boeken wil en je kan je voorkeuren vermelden (bijvoorbeeld 'Ik lees graag strips van Kiekeboe en boeken over knutselen')

  • Alle boeken die je uitleent, mag je 6 weken houden.

  • Ken je iemand die geen toegang heeft tot internet en ook blij zou zijn met wat leesvoer? Je kan ook boeken bestellen en afhalen voor iemand anders (bijvoorbeeld een (groot)ouder of risicopatiënt). Wij bellen de persoon in kwestie dan wel even op om toestemming te vragen. 

  • Het is mogelijk dat een andere lener hetzelfde materiaal ook heeft besteld. We verwerken alle aanvragen in chronologische volgorde.

Waar moet ik op letten als ik mijn pakketje kom afhalen?

  • Je kan de boeken komen afhalen 's avonds tussen een bepaald tijdsslot dat wij aan jou communiceren per mail. De boeken liggen dan klaar in de hal in een kast waar je ze zelf uitneemt. Breng dus best een zak of draagtas mee.

  • We vragen dat max. 1 persoon per gezin de materialen komt afhalen. Je zegt bij afhaling voor wie je boeken komt afhalen en wij zeggen welk nummertje daarbij hoort. Je neemt dan de stapel(s) uit de kast die bij jouw nummertje(s) liggen.

  • Probeer op anderhalve meter afstand te blijven van andere mensen, ook wanneer je even buiten moet wachten.

  • We proberen ervoor te zorgen dat er slechts 1 persoon binnen is. Dus als je ziet dat er al iemand binnen is, wacht dan even buiten. Probeer ook daar voldoende afstand te houden van elkaar.

Hoe geef ik mijn reservatie door?

Je kan je reservaties doorgeven via dit contactformulier.

Nog vragen?

Aangezien het de eerste keer is dat we zoiets doen, is het afwachten hoe alles loopt en moeten we in functie daarvan eventueel aanpassingen aanbrengen in onze werkwijze. Wij rekenen daarvoor alvast op jullie begrip!

Hebben jullie vragen, mail (bibliotheek@dessel.be) of bel ons (014 38 99 31).