Gratis boom voor iedere Desselaar!

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 15.09 u.
Alle inwoners van Dessel mogen op zaterdagvoormiddag 30 november tussen 9.30 en 12 uur een gratis boompje komen afhalen aan de oude lokalen van de chirojongens in Witgoor. De boom dient wel vooraf besteld te worden.

Dessel won de klimaatstrijd

In maart 2018 daagde provincie Antwerpen haar gemeenten en inwoners uit om mee te strijden vóór het klimaat en tegen elkaar. In de Klimaatstrijd, een digitale challenge in de gratis For Good-app, behaalden de inwoners met de kleinste ecologische voetafdruk de beste punten. De resultaten van de inwoners werden per gemeente verrekend en weerspiegelden de vorderingen van hun gemeente. Dessel kwam uit de bus als Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk.

In augustus toostten we al op deze overwinning met smaakvolle streekproducten tijdens een streekmarktje op het Campinaplein. De provincie Antwerpen heeft dit najaar nog een andere prijs in petto om onze overwinning in de Klimaatstrijd te vieren…

In november zetten we ons ecologisch elan verder en organiseert de provincie Antwerpen samen met lokaal bestuur Dessel een boomplantactie. 

Praktische info

Alle inwoners van Dessel mogen op zaterdagvoormiddag 30 november tussen 9.30 en 12 uur een boompje komen afhalen aan de oude lokalen van de chirojongens in Witgoor (Kloosterstraat). Aangezien bomen de beste CO2-vangers zijn die je kan vinden, is dit een wel heel toepasselijke prijs!

De Desselaars kunnen kiezen uit de winterlinde, wintereik, veldesdoorn, boskers en appelboom.

Wie graag een boom plant in zijn tuin, kan hier het bestelformulier invullen. Bestellen kan tot 12 november 2019.

Meer info

Afdeling grondgebiedzaken - milieu
Tel. 014 38 99 37
E-mail: milieu@dessel.be