Gluren bij de Buren Huiskamerfestival

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei 2019 9.25 u.
Van 24 mei tot en met 2 juni organiseren de gemeenten Arendonk, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie het Gluren bij de Buren Huiskamerfestival. Genieten van een optreden in de gezellige sfeer van een huiskamer, dat is waar het om draait.

Tien dagen, tien Desselse gastgezinnen, tien Kempense artiesten, tien fantastische optredens!

Jawel, je leest het goed, er gaan tien optredens door in Dessel. We ontvangen zeer diverse Kempense artiesten. Het optreden is gratis, maar je kan je appreciatie voor de artiesten tonen door een vrijwillige bijdrage in ‘de hoed’.

Overzicht huiskamerconcerten

24 mei - 20u: Teazing 
Teazing is een meerstemmig koortje van zeven madammen tussen 30 en 60 jaar uit Arendonk. Zij brengen een repertoire van de jaren ‘60 tot nu, ondersteund door klein slagwerk en twee gitaren. Zowel oldies als nieuwe nummers passeren de revue, gaande van Crosby Stills Nash & Young, Dotan, Laïs tot Sarah Ferri. Hartverwarmende stemmen bij de tea!

24 mei - 21u: Cas Vandecruys
De Geelse Cas brengt eigen materiaal en covers van klassiekers en hedendaagse nummers in een intieme setting. Rustige, verhalende ballades waarbij hij zichzelf begeleidt op piano.

25 mei - 19u: Fun2Play
Deze Laakdalse band zorgt met hun muziek voor fun tijdens het optreden. Met hun originele covers van folk, rock, blues en country weten ze iedereen te verrassen. Ze hebben een playlist van een 50-tal nummers en kunnen zorgen voor een avond vol muziek!

25 mei - 20u: Tequila Sunset
Kies uit een selectie van meer dan 100 liedjes uit het à la carte menu. Met Tequila Sunset uit Mol reis je mee door de warmte van Calypso boardwalks naar de diepe intensiteit van Scarborough fairs, via de sixties van Johnny Cash, recht naar de Summer in the city. Je geniet van een cocktail van Gainsbourg met een vleugje ABBA en een schijfje Paul Simon. Je mijmert mee over de Lichtjes van de Schelde naar dat Kleine café aan de haven. Met de Boots van Nancy Sinatra leg je lekker makkelijk 500 Miles af, om comfortabel aan te komen bij onze elektrische vrienden van Tubeway Army. Tegen het einde van de reis, keer je met fijne herinneringen en een lekker gevoel huiswaarts.

25 mei - 20u15: Kwart voor Vrijdag
Denk cabaret. Denk vrolijk muziektheater. Denk drie enthousiaste Lommelse muzikanten met een pak bagage en vooral veel goesting. Denk muzikaal entertainment met een voorliefde voor humor. En je bent er: daar waar grote namen als Kommil Foo of De Nieuwe Snaar al jaren toonaangevend zijn, is er plaats voor jong talent dat dezelfde weg inslaat: Kwart Voor Vrijdag. Hun debuutvoorstelling "Geen gezicht" houdt het midden tussen muziektheater en cabaret en toerde zelfs al langs enkele cultuurcentra. Soms confronterend, nooit zwaar op de hand, altijd vrolijk van ondertoon!

25 mei - 20u30: Peacock & Lady N
Peacock & Lady N staan voor jaren ervaring in de muziekwereld (bij verschillende gerenommeerde bands). Wim De Pauw en Nadja Segers uit Arendonk spelen luisterliedjes om bij weg te dromen tot echte sfeernummers. Ze nemen je mee door de tijd, van de jaren ‘60 tot nu. Met alle mogelijke emoties, soms melancholisch, soms uitbundig en alles ertussenin. Geen groot orkest, enkel een akoestische gitaar en twee stemmen. Puur, zoals muziek hoort te zijn.

30 mei - 20u: La Fête Folie
La Fête Folie… vrij vertaald: ‘het feest van de gekken’. En ‘gek zijn ze’, zij die enkel gewapend met 3 stemmen, een akoestische gitaar, wat percussie en een basgitaar op het podium kruipen! En toch slagen deze 4 Geelse muzikanten er in om elk feestje naar hun hand te zetten! ‘What you see is what you get’, dat is hun leuze!

31 mei - 14u: La Mariposa
La Mariposa uit Geel brengt feestelijke flamenco in een dynamische show. De dansen worden gebracht met de typische flamencoattributen: waaier, sjaal en castagnetten. Wie wil, kan op het einde samen met de dansers een aanstekelijke Rumba dansen (een korte choreografie wordt aangeleerd). Ze dansen dan op een Spaanse en bekende zomerhit, waarbij de mensen die zin hebben, uitgenodigd worden om mee te doen. Ambiance verzekerd!

31 mei - 20u: Dyadic
Dyadic brengt popnummers van vroeger en nu in een tweestemmig en akoestisch jasje. De Lommelse Eline en Mitch leerden elkaar kennen op school en hebben intussen samen een mooi repertoire opgebouwd. Van Tina Turner over Bart Peeters, Ellie Goulding of CCR: deze twee draaien er hun hand niet voor om!

2 juni - 10u: De Gezellen
De Arendonkse zanggroep De Gezellen is een 19-koppig mannenensemble. Op eigen wijze en een tikje eigenwijs brengen zij een mix van barbershop, close harmony en folksongs die geen enkele muziekliefhebber onberoerd laat. Al bijna 36 jaar brengen zij liederen in diverse genres en talen, in een gezellige sfeer van mannen-onder-elkaar, steeds zuiver a-capella.

Tickets
Wil je een optreden bijwonen? Bestel dan je gratis tickets via www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be. Om de privacy van onze gastgezinnen te garanderen, zal het exacte adres meegedeeld worden op de bestelde tickets.

Meer info
Afdeling Vrijetijd – Lies Mermans
Tel. 014 38 99 39
E-mail: vrijetijd@dessel.be