Desselse senioren verwend met tal van activiteiten tijdens 'Seniorenweek"

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019 10.30 u.
Tussen 15 en 23 november 2019 worden de 55-plussers in de kijker gezet en verwend met tal van sportieve, informatieve, culturele en ontspannende activiteiten. Verschillende seniorenverenigingen zetten hun beste beentje voor.

De woonzorgcentra organiseren activiteiten voor hun bewoners, hun familie en vrienden. En Sociaal Huis “De Pastorij” organiseert samen met de seniorenraad een heuse goedgevulde feestweek.

Een overzicht van de activiteiten

  • Senioren-dans-feest

Naar jaarlijkse traditie nodigt de seniorenraad graag elke Desselse 55-plusser uit op het seniorenfeest. De seniorenraad voorziet een lekker hapje. Voor de nodige ambiance zorgt DJ boer Jan. Je kan ook gewoon gezellig samen een kaartje leggen of een babbeltje slaan.

Wanneer: vrijdag 15/11/2019 van 13.30 tot 17.30 uur
Waar: Parochiecentrum Witgoor
Prijs: 7 euro per persoon (1 consumptie t.w.v. 1,80 euro inbegrepen)
Organisatie: seniorenraad
Info en inschrijven: in Sociaal Huis “De Pastorij” of via de seniorenverenigingen tot en met 31/10/2019

  • Voorstelling: Va is Koning

Willy De Jaeghere brengt zijn voorstelling “Va is koning”: een zorgmonoloog die ons op een verbluffend herkenbare wijze leert kennis maken met de wereld van dementie en de ziekte van Alzheimer.

Wanneer: maandag 18/11/2019 van 19.30 tot 21.15 uur (incl. 15 min. pauze)
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: 5 euro per persoon
Organisatie: seniorenraad
Info en inschrijven: in Sociaal Huis “De Pastorij” tot en met 31/10/2019

  • Hobby- en kaartnamiddag

Heb je zin om een kaartje te leggen, een praatje te maken of gewoon gezellig samen te zijn? Dan kan dit op onze hobby- en kaartnamiddag. De verenigingen laten je meteen thuis voelen. Er is een petanqueveld, een kegelbaan en er worden ook nog enkele volks- en gezelschapsspelen voorzien. Je mag ook zelf een spel meebrengen.

Wanneer: dinsdag 19/11/2019 van 13.30 tot 16.30 uur
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: gratis
Organisatie: seniorenraad
Info in Sociaal Huis “De Pastorij” – inschrijven is niet nodig

  •  Lachen is gezond

Wie meer lacht, leeft langer. Het lijkt een spreuk van de Bond Zonder Naam, maar het is ook wetenschappelijk bewezen. Toch lachen we veel te weinig. Volgens onderzoek slechts zes minuten per dag, en daar willen wij iets aan doen.

Want zelfs een simpele glimlach zorgt ervoor dat je hersenen een signaal afgeven om meer gelukshormonen serotonine, dopamine en endorfine aan te maken.

Wanneer: dinsdag 19/11/2019 van 14 tot 16 uur 
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: gratis
Organisatie: Samana
Info: in Sociaal Huis “De Pastorij” – inschrijven is niet nodig

  •  Ontbijt

Op woensdagochtend nodigen we je graag uit op een verzorgd en lekker ontbijt. Na het ontbijt kan er nog gezellig samengezeten worden.

Wanneer: woensdag 20/11/2019 tussen 8.30 en 10.30 uur
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: 10 euro per persoon
Organisatie: seniorenraad en Sociaal Huis “De Pastorij”
Info en inschrijven: in Sociaal Huis “De Pastorij” tot en met 31/10/2019.

  • Volksspelen voor jong en oud

Waag je kans aan de sjoelbak of versla je tegenstander tijdens een schaakspel. Deze en vele andere volksspelen brengen ons samen in deze nostalgische namiddag. Vertier voor jong en oud verzekerd!

Wanneer: woensdag 20/11/2019 van 13.30 tot 16.30 uur
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: gratis
Organisatie: seniorenraad met steun van het Lokaal Fonds
Info: in Sociaal Huis “De Pastorij” - inschrijven is niet nodig.

  • Desselse quiz

Deze avond staat in het teken van je kennis van Dessel en gezellig samenzijn. Via een plezante quiz worden weetjes uitgewisseld over vroeger en nu. Denk maar aan de vele bijnamen die Dessel rijk is of leuke Desselse anekdotes. Samen verbroederen in het Dessels verleden. Het beste team maakt kans op een leuke prijs. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen, is er ook een aanwezigheidstombola. Elke deelnemer kan dus in de prijzen vallen.

Wanneer: donderdag 21/11/2019 van 19.30 tot 21 uur
Waar: de bovenste cafetaria van de sporthal, Brasel 11/Z, Dessel
Prijs: gratis
Organisatie: Heemkundige Kring “De Griffioen”
Info en inschrijven: Je kan tot en met 31/10/2019 je ploeg (maximum 6 personen) inschrijven via Sociaal Huis “De Pastorij” en de seniorenverenigingen. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom. Er worden ter plaatsen bijkomende ploegen gevormd.

  • Kienen

Graag nodigen we je uit voor onze kiennamiddag. Iedereen is van harte welkom. In totaal zullen er vier rondes gespeeld worden. Twee voor de pauze en twee na de pauze. Er zijn ook enkele grootletterkaarten aanwezig. Voor iedereen wordt er een leuke prijs voorzien. Omdat het seniorenweek is, zullen er ook enkele speciale prijzen te winnen zijn.

Wanneer: vrijdag 22/11/2019 van 13.30 tot 16 uur
Waar: Scholeke Brasel
Prijs: 1 euro per persoon
Organisatie: Caritas
Info en inschrijven: in Sociaal Huis “De Pastorij” tot en met 31/10/2019. Wees er tijdig bij, maximaal 50 inschrijvingen!

  • Lekker lezen

Willen je ogen niet goed meer mee? Wordt een boek vasthouden een hele opgave? Heb je dyslexie en wil je toch graag blijven lezen? Kom dan naar de bibliotheek en maak bij een tasje koffie en een lekkere wafel, kennis met de grote collectie Daisy-boeken en grootletterboeken. Blijven lezen, ook al gaat het moeilijker!

Wanneer: zaterdag 23/11/2019 van 9 tot 11.30 uur
Waar: in de bibliotheek
Prijs: gratis
Organisatie: Sociaal Huis “De Pastorij”
Info: in Sociaal Huis “De Pastorij” inschrijven is niet nodig.


De inkomkaarten voor de activiteiten zijn te verkrijgen aan de balie van het Sociaal Huis “De Pastorij”, Pastorijstraat 2, 2480 Dessel.