Dessel Swingt pakt meteen uit met 2 knallers van formaat!

Gepubliceerd op maandag 17 februari 2020 8.13 u.
Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat zal in 2020 niet anders zijn! Zaterdag 29 augustus 2020 zal Dessel Swingt het Meiplein te Witgoor-Dessel laten swingen.

Aangezien Graspop VZW dit jaar 35 jaar bestaat, willen we dit ook vertalen naar de affiche van Dessel Swingt. Daarom hebben we ook dit jaar de ambitie om uit te pakken met een sterke affiche. De Kreuners en De Mens zullen het Meiplein in vuur en vlam zetten en iedereen van jong tot oud laten meebrullen met hun talloze hits!

De Kreuners sluiten Dessel Swingt af!

Lieven Scheire heeft het onderzocht en jawel: De Kreuners zitten in het DNA van elke vlaming. Van Maaseik tot De Panne, van De Poort Van Beveren tot Leuven Centraal beginnen harten te jubelen, gaan tapkranen in overdrive en barsten volksfeesten los zodra Walter, Ben, Axl, Jan en Erik de eerste noten van ‘Nee Oh Nee’ inzetten.

Dat volksfeest eindigt pas vijf kwartier later met ‘Wat was u weer geweldig’! Want dat bent u altijd, en ook De Kreuners stáán er altijd, met veel goed humor, en een strakke ‘Allemaal Hits’-set. Wie niet meezingt met ‘Zo Jong’, ‘Dans Wel Met Mezelf’, ‘Chris Lomme’, ‘Ik Wil Je’, ‘Nu Of Nooit’ of ‘Layla’ heeft niet goed opgelet bij de inburgeringscursus.

Ze sloten 2019 af met een uitbundig succesvolle zalentour (diverse searchteams zijn nog steeds op zoek naar het dak van De Roma, Het Depot en de AB). 

Daarom ook in 2020 deze zomer op uw festivalpodium: De Kreuners!
Laat de Goede Tijden rollen!

DE MENS zal het publiek laten dansen en zingen!
DE MENS: AANWEZIG! – TOER

De heren De Mens, al meer dan vijfentwintig jaar leveranciers van Doorvoeld Entertainment (c), weten niet van stoppen. Waarom zouden ze ook? De Belpop-documentaire over de groep, die in oktober 2019 op Canvas verscheen, toonde een groep die al die jaren bleef evolueren, vernieuwen en bewijzen dat ervaring geen verstarring betekent.

Anno 2020 is dat niet anders: met frisse nieuwe singles (waaronder “Oostende”) onder de arm, trekt de groep naar de rockclubs en is hun kenmerkende panache alweer zéér aanwezig. Hun steeds groeiend, constant ververst publiek weet dat ze bij hen terecht kunnen voor eerlijke, machtig energieke en soms verrassende shows, onder het motto “Duizenden klanten, die moet je verdienen, dag na dag, jaar na jaar”. 

Geen nostalgie-act, maar een springlevende, blijvend creatieve vier-eenheid van muzikanten die hun vermakende taak niet licht opnemen. In naam van het Doorvoeld Entertainment, jawel.

Extra dag

Omdat het dit jaar een feesteditie is door de 35e verjaardag van Graspop VZW, willen we hier een extra dag aan koppelen. Vrijdag 28 augustus 2020 zullen we een rockavond houden in onze Rock Classic Tent. Deze tent is terug te vinden naast JG Scharnier te Witgoor-Dessel.

De bedoeling is om deze tent aan te kleden met een scherm waarop we allerlei beeldmateriaal zullen uitzenden van Graspop doorheen de jaren. Ook zullen er plaatselijke rock- en metalgroepen optreden. De exacte uren en namen van de bands die hier komen optreden zullen later nog gecommuniceerd worden.

Over Dessel Swingt

Dessel Swingt is een organisatie van Graspop VZW en de gemeente Dessel. Traditioneel sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een spetterend marktfestival. In 2020 zal Dessel Swingt het Meiplein in Witgoor-Dessel laten swingen op zaterdag 29 augustus. Het marktfestival heeft 2 podia en naast steengoede muziek en de beste klassiekers is er ook tal van randanimatie.