Dessel gaat internationaal! Stem jij mee op dit mooie project?

Gepubliceerd op woensdag 19 december 2018 8.30 u.
Dessel participeert in het project ‘Torenzicht een grensbeleving’. Dit project is één van de vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2018.
Ze zijn genomineerd met het project “Torenzicht een grensbeleving“. Het project betreft een samenwerking tussen land van de Brabantse Kempen, de TIP’s ( voorheen VVV’s ) van Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel/de Mierden (NL) en de toeristische diensten van de Belgische buurgemeenten Lommel, Mol, Balen, Dessel en Retie.

Gezamenlijk willen wij "onze Kempen" grensoverschrijdend promoten. De Kempen is een uniek gebied gelegen in de Nederlandse Brabantse provincie en in Vlaanderen. Het is uniek dat aan beide zijden van de grens dezelfde taal wordt gesproken in een gebied met dezelfde naam, weliswaar wel in een ander land. Dat maakt het zo bijzonder.

Dit project verbindt deze regio met elkaar middels een 150 kilometer lange fietsroute door de mooie grensgemeenten, waarbij de verbinding loopt via de uitkijktorens. Een mooie fietstocht waar iedereen kan genieten van cultuur, natuur, overnachtingen en heerlijk eten en drinken. Kortom het beleven van de mooie grensoverschrijdende Kempen in meest brede zin.

Stem jij mee?
Op 7 februari a.s. vindt de prijsuitreiking plaats. Stem jij ons mee naar de overwinning?

Stemmen kan via: http://www.brabantsekempen.eu/nl/project/brabantse-kempentrofee-2018/vijf-genomineerden-kempentrofee-2018

De fietsroute
De fietsroute die de verschillende uitkijktorens met elkaar verbindt, is nog in de maak en kan momenteel nog niet gefietst worden.