Dessel doet mee! Buitenspeeldag 2019

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2019 9.30 u.
De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en Nickelodeon en wordt al meerdere jaren met succes georganiseerd in verschillende Vlaamse steden en gemeenten.

Op deze namiddag zenden de kinderzenders Nickelodeon, Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en Vtm Kids niet uit met de duidelijke boodschap aan kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten in hun eigen buurt.

Als gemeente willen we deze boodschap graag mee ondersteunen en daarom organiseren wij op woensdag 24 april 2019 (1ste woensdag na de paasvakantie) van 13 tot 17 uur onze eigen Desselse Buitenspeeldag.

Alle activiteiten zullen plaatsvinden aan O.C. Tijl4 - Boeretangsedreef 69 in Dessel.

De toegang is gratis en je hoeft niet in te schrijven. We voorzien een ruime fietsenstalling, dus kom zoveel mogelijk met de fiets! 

Vrijwilligers houden mee een oogje in het zeil bij de activiteiten, maar de ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen. Voor de ouders voorzien we een gezellig terras zodat zij ondertussen kunnen genieten van een lekker drankje onder een (hopelijk) stralende zon.

Wat valt er die dag allemaal te beleven?

  • We voorzien een peuterhoek voor de allerkleinsten met een springkasteel, mini-glijbaan, schommels en blokken. De zone zal afgebakend worden zodat deze enkel toegang biedt aan kinderen van 0 tot 5 jaar.
  • Kinderen kunnen zich laten grimeren in hun favoriete figuur of personage.
  • Voor de wat grotere kinderen is er een heuse “Jump Corner” met 2 springkastelen.
  • Er komt een go-cartparcours in het bos waarop de kinderen zich een echte rallypiloot zullen wanen.
  • Aan de reuzebellenblaasstand mogen ze onder professionele begeleiding experimenteren met materialen waarmee ze enorme zeepbellen kunnen maken.
  • Elk kind dat wil deelnemen aan de stoepkrijtwedstrijd krijgt een eigen vak toegewezen waarop het naar hartenlust kan tekenen. Na afloop van de buitenspeeldag zullen er 7 winnaars worden getrokken door een onschuldige hand. Zij winnen elk een bon van een speelgoedwinkel!
  • Open air knutselen.
  • Merrebolpiste (knikkerbaan): heel vroeger noemden de Desselaars de knikkers merrebollen. De kinderen maakten dan een piste in het zand van een berg waarlangs ze de knikkers naar beneden lieten rollen. Dat kan je op onze Buitenspeeldag ook eens komen proberen!
  • Als dit alles nog niet genoeg is, blijft er altijd ruimte voor vrij spel (voetbal, KUBB,…).

En dit is nog niet alles: elk kind dat naar onze Buitenspeeldag komt krijgt aan de inkom een gratis drank- en popcornbonnetje.

We stuurden een brief naar alle lagere scholen van Dessel met de vraag om op 24 april geen huiswerk mee te geven. Dat kan dus al geen excuus zijn om niet te komen! Ook de “aai-pet” zal blij zijn dat hij even rust krijgt.

Dus: iedereen van harte welkom voor een leuke namiddag vol spel en plezier, hopelijk met goed weer! De speeldag wordt pas afgelast als het héél slecht weer zou zijn.

Tot 24 april aan O.C. Tijl4!

Meer info

Afdeling vrijetijd – jeugd
Hannekestraat 1
2480 Dessel
tel. 014 38 99 32
e-mail: vrijetijd@dessel.be