De Nationale Naaiactie: doe mee aan de grootste mondmaskermaakactie ooit!

Gepubliceerd op dinsdag 28 april 2020 13 u.
In Dessel zijn er reeds initiatieven opgezet voor het maken van mondmaskers, waarvoor we heel dankbaar zijn. In aanvulling op deze lokale initiatieven, promoten we graag mee de Nationale Naaiactie die heel België mobiliseert om zelf mondmaskers te maken.

Nu de exitstrategie bekend is - met mondmaskers als cruciaal onderdeel - hebben de burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co hiervoor de handen in elkaar geslagen. Het doel van de Nationale Naaiactie is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers.

Denk ook aan je vrienden, familie en buren: bescherm hen en laat hen ook jou beschermen door voor hen mondmaskers te maken. Heb je nog mondmaskers extra gemaakt? Of wil je linten of stoffen doneren? Dan kan je ze inleveren in het officiële inzamelpunt in Dessel. Lokaal bestuur Dessel zal ze hierna verdelen op basis van de exitstrategie.

Waar binnenbrengen?
Bij Sociaal Huis “De Pastorij”, Pastorijstraat 2 in Dessel aan de hoofdingang. Je kan aanbellen waarna je binnen kan komen in het sas. Hier staan doorschijnende opbergboxen waarin je deze kan achterlaten.

Wanneer binnenbrengen?
Maandag t.e.m. vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur.

Hoe kan je meedoen?
Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en vervolgens kan je beginnen, met of zonder een naaimachine. Meer info vind je op www.maakjemondmasker.be. 

Een mondmasker voor alle Desselaars vanaf 12 jaar
Deze actie staat los van de intentie die we hebben om voor alle Desselaars vanaf 12 jaar een mondmasker te voorzien. Deze bestellingen zijn reeds geplaatst. Zodra de mondmaskers in ons bezit zijn, zullen ze bedeeld worden onder onze inwoners.