Bijkomende coronamaatregelen Dessel vanaf zondag 26 juli

Gepubliceerd op zondag 26 juli 2020 9.38 u.
De provinciegouverneur heeft op zaterdag 25 juli 2020 extra maatregelen genomen om het corona-virus zo snel mogelijk een halt toe te roepen. Het aantal besmettingen stijgt namelijk het sterkst in onze provincie. De extra maatregelen gelden voor ALLE gemeenten in de provincie Antwerpen.

Daarnaast heeft burgemeester Kris Van Dijck met ingang vanaf zondag 26 juli 2020 eveneens een aantal bijkomende strenge coronamaatregelen genomen via burgemeestersbesluit. Uiteraard zijn deze maatregelen enkel voor de gemeente Dessel van toepassing.

Alle nieuwe maatregelen zijn een aanvulling op de bestaande maatregelen, die genomen werden op de Nationale Veiligheidsraad van donderdag 23 juli laatstleden.

We vragen onze inwoners en iedere bezoeker in Dessel met aandrang om deze maatregelen te respecteren. Enkel door deze maatregelen consequent op te volgen, kunnen we het tij nog keren en een nieuwe lockdown vermijden. Eén van de belangrijkste maatregelen in onze provincie is het verminderen van de eigen bubbel tot tien vaste personen gedurende de volgende vier weken.

We sommen alle bijkomende maatregelen op. Deze zullen dus nog bijkomend van toepassing zijn in de gemeente Dessel in aanvulling op onze communicatie van donderdag 23 en vrijdag 24 juli 2020:

  • De weekbubbel van 15 wisselende contacten wordt verminderd naar een bubbel van 10 vaste personen per gezin voor de volgende 4 weken. Je eigen gezinsleden tellen niet mee in de lijst van 10. Volgende contacten tellen ook niet mee: werk, sport, jongerenkampen, kinderopvang. Per gezin noteer je voor jezelf de namen en contactgegevens van de 10 vaste contacten uit je bubbel. Dit is belangrijk voor contactopvolging bij een eventuele besmetting.

  • Respecteer ook binnen de sociale bubbel van 10 personen de afstand van 1,5 meter. Alleen met huisgenoten hoef je de afstand niet te bewaren.

  • Stel alle privéfeesten (familie, vrienden,…) uit voor de komende vier weken naar een latere datum. Deze vormen een groot risico om het virus te verspreiden omwille van de vertrouwelijke sfeer.

  • Op openbaar domein geldt een samenscholingsverbod van meer dan 10 personen. De controles zullen verstrengd worden.

  • Het dragen van een mondmasker geldt vanaf 12 jaar op elke drukke locatie. Naast de eerder opgelegde locaties heeft de burgemeester van Dessel beslist om deze uit te breiden naar: 

    • Campinastrand (op alle publiek toegankelijke delen)
    • Site Sas4-Toren (bezoekersruimte, de toren zelf, de speeltuin). Op het Pagadderpad wordt aanbevolen een mondmasker te dragen aangezien het hier op sommige momenten druk kan zijn. Ondertussen verplicht vanaf 29 juli!
  • Tot slot wordt ook aangeraden om het mondmasker te dragen op evenementen die je bijwoont in onze gemeente. Volg hier zeker ook de richtlijnen van de lokale clubs en/of verenigingen.

Meer info: corona@dessel.be