Bespaar op je energiefactuur en koop een woonmeter!

Gepubliceerd op donderdag 7 november 2019 17.03 u.
Sinds deze week verkoopt lokaal bestuur Dessel woonmeters aan een verlaagd tarief van 11 euro. Aankopen kan je aan het onthaal in administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1.

Dankzij een groepsaankoop van twaalf Kempense gemeenten kunnen we de woonmeters aan deze lage prijs aanbieden. Normaal betaal je makkelijk het dubbele voor een toestel van deze kwaliteit.

Wat is een woonmeter?

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in de woning meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Droge lucht opwarmen kost immers minder energie dan vochtige lucht opwarmen. Een aanhoudende hoge luchtvochtigheid in de woning werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Een juiste temperatuur in de woning verlaagt de stookkosten. Dit is 20°C bij aanwezigheid en 16°C bij afwezigheid. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk. Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen.

Bij elke woonmeter krijg je een handleiding met tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Meer info

Afdeling grondgebiedzaken – omgeving
Tel. 014 38 99 27