Opening toeristisch seizoen: GEANNULEERD

Omwille van het coronavirus wordt deze activiteit geannuleerd. De adviesraad voor toerisme en recreatie wil dit jaar opnieuw het toeristisch seizoen 2020 feestelijk openen. We zijn misschien maar een kleine gemeente maar kunnen toch trots zijn op enkele toeristische troeven die jaarlijks best wat volk lokken naar Dessel! Het evenement zal doorgaan op zondag 26 april van 10 tot 15 uur aan onze ...
Omwille van het coronavirus wordt deze activiteit geannuleerd.

De adviesraad voor toerisme en recreatie wil dit jaar opnieuw het toeristisch seizoen 2020 feestelijk openen. We zijn misschien maar een kleine gemeente maar kunnen toch trots zijn op enkele toeristische troeven die jaarlijks best wat volk lokken naar Dessel! Het evenement zal doorgaan op zondag 26 april van 10 tot 15 uur aan onze mooie Sas4-Toren.

We kunnen dit jaar trots uitpakken met enkele prachtige nieuwe initiatieven: een educatieve en avontuurlijke kinderbunkerwandeling, een prachtige selfiespot op het Pagadderpad en de 360°-reportage die je met een virtual-realitybril kan beleven!

Programma
Om 10 uur presenteren Dries Majewski en Bram Dierckx hun nieuwe boek “Jong en schoon, gij Kempenzoon. De Gesneuvelden van mei 1940” waarna de gloednieuwe educatieve “Bunkerwandeling voor Kinderen“ voor de eerste keer geopend wordt voor het publiek. De bunker aan de C-pleinen is die dag ingericht als pop-upmuseum over de Tweede Wereldoorlog.

Om 13 uur wordt de selfiespot op het Pagadderpad officieel ingehuldigd. Maak een leuke selfie met onze Pagadder en win een toffe prijs!

De VR-brillen kunnen doorlopend getest worden: je kan er zelfs als het ware mee op het dak van de toren gaan staan! Een aanrader, ook voor zij die hoogtevrees hebben en zeker voor mensen die de beklimming zelf niet kunnen doen.

Verder voorzien we een foodtruck voor de hongerige magen en natuurlijk ook een drankenstand. De kleinsten kunnen genieten van de ezels van Ezelstal 't gezelschap. Twin-Pedal geeft doorlopend djembé-initiaties of je kan gewoon ook meetrommelen op de maat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Adviesraad voor toerisme en recreatie

Zoek meer over