Wandelen langs het Buntpad

Het Buntpad is door de Provincie Antwerpen geselecteerd voor de wedstrijd "Wandeling van het Jaar" Het vertrekt op het Campinaplein in Dessel en is bewegwijzerd met bordjes van het wandelknooppuntennetwerk. Afstanden: 4,7 of 7,9 km. In te scannen QR codes geven onderweg meer info. Stemmen voor het Buntpad kan op: http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/wandeling-van-het-jaar/stem.html
Het Buntpad in Dessel, een realisatie van Natuurvereniging Den Bunt ism. Gemeente Dessel, is door de provincie Antwerpen genomineerd voor de wedstrijd "Wandeling van het Jaar". De meanderende Nete, zandputten, waterplassen en stuifduinen: het Buntpad (4,7 of 7,9 km) is een door en door Kempense wandeling. Vlak bij de dorpskern van Dessel bots je op verrassend veel groen. In de tuin van de A. Smet residentie zijn er waterpartijen, een fauna-akker met wilde bloemen, een kruidenspiraal en nog veel meer.
De Witte Nete kronkelt zich in fotogenieke bochten door het landschap. Tussen het riet zingt de kleine karekiet er vrolijk op los, en oeverzwaluwen bouwen er graag hun nest in een zandwal. De kleine modderkruiper, de rivierdonderpad en libellen amuseren zich in de beken, en regelmatig worden er ook beversporen gesignaleerd. Verder veel zand op dit Buntpad, waaronder de stuifduinen van Brazelbergen en de zandwinning tussen de Nete en het Kanaal Herentals-Bocholt.
De wandeling vertrekt in het Centrum van Dessel aan het Campinaplein. De bordjes van het wandelknooppuntennetwerk wijzen je de weg. Met je smartphone kan je de QR-codes inscannen en zo nog meer info verkrijgen.
Help Natuurvereniging “Den Bunt” om deze wedstrijd te winnen… en stem voor het Buntpad! Om een filmpje te bekijken en te stemmen, ga naar: http://blog.seniorennet.be/denbuntvzw/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Natuurvereniging Den Bunt