Sportweek 2019: Wielerwedstrijd en chronorit voor recreanten

Twaalf jaar lang was de wielerkoers voor recreanten één van de topactiviteiten tijdens de Desselse Sportweek. We hadden telkens eerst het 'Dessels Kampioenschap' met aansluitend de 'open koers' voor wielerrecreanten uit de wijde omgeving. De laatste jaren daalde echter het aantal deelnemers aan de 'open koers'. Daarom willen we het dit jaar over een andere boeg gooien: de 'open koers' wordt ...
Twaalf jaar lang was de wielerkoers voor recreanten één van de topactiviteiten tijdens de Desselse Sportweek. We hadden telkens eerst het 'Dessels Kampioenschap' met aansluitend de 'open koers' voor wielerrecreanten uit de wijde omgeving. De laatste jaren daalde echter het aantal deelnemers aan de 'open koers'. Daarom willen we het dit jaar over een andere boeg gooien: de 'open koers' wordt geschrapt, de start van het Dessels Kampioenschap wordt verschoven naar 19.30 uur en vooraf organiseren we voor de eerste maal een chronorit waaraan iedereen – mannen én vrouwen vanaf 18 jaar – kan deelnemen.

NIEUW : Chronorit

Nieuw tijdens de Desselse Sportweek: de chronorit voor recreanten.
Elke fietsrecreant die in bezit is van een koersfiets kan deelnemen aan deze chronorit.
De rit is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar.
De bedoeling is om met een team van minimum twee en maximum vier personen een op voorhand bepaalde gemiddelde snelheid te rijden zonder gebruik te maken van technische hulpmiddelen zoals fietscomputers, gps, horloges, gsm, … Het team dat zo dicht mogelijk de beoogde gemiddelde snelheid benadert, wint.
Iedereen die in Dessel woont of aangesloten is bij één van de Desselse wielerverenigingen kan zich inschrijven met zijn partner(s) als een team.
De samenstelling van een team is vrijblijvend en niet gebonden aan een lidmaatschap van één van de bovenvermelde verenigingen.
Ieder team bestaat uit minimum 2 en maximum 4 renners.
Inschrijven en vertrekken kan vanaf 17 uur tot uiterlijk 18.30 uur.
Bij de inschrijving trekt elk team een kaartje met daarop de gemiddelde snelheid die het team moet benaderen. Er zijn twee enveloppen met gemiddelde snelheden waaruit men kan kiezen: één envelop met gemiddelde snelheden van 17 tot 22 km/u, en één envelop met gemiddelde snelheden van 23 tot 28 km/u.
Na de inschrijving krijgt elk team een startnummer en wordt de chrono gestart. De chrono stopt wanneer het startnummer opnieuw wordt ingeleverd.
Het actief gebruik van horloges, fietscomputers, smartphones, gsm en/of elk ander toestel om tijd en snelheid te registreren, is niet toegelaten.
De organisatie rekent daarvoor op een sportieve en eerlijke ingesteldheid van de deelnemers.
Het af te leggen parcours zal aangeduid worden met goed zichtbare pijlen.
Omdat het hier gaat om een “niet-afgesloten parcours” is men verplicht zich te houden aan het verkeersreglement.

Deelnameprijs: 5 euro per team
Plaats: Sportpark Brasel
Inschrijven: ter plaatse op de dag zelf
Meer info: afdeling vrijetijd, Hannekestraat 1, tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be

Wielerwedstrijd 'Kampioenschap van Dessel'

Al voor de 13de keer organiseert de sportraad – dit jaar in samenwerking met wielerclub “WTC Dessel” – de ondertussen gekende wielerwedstrijd voor recreanten.
Een koers die jaarlijks heel wat sportievelingen, wielerliefhebbers en supporters op de been brengt. Het oorspronkelijke doel – een wedstrijd organiseren voor wielertoeristen die ook wel eens op een verkeersvrij parcours willen koersen – blijkt nog steeds jaar na jaar aan te slaan. Als we onze “anonieme bronnen” mogen geloven, zijn de Desselse clubs al maanden bezig met trainingen en tactische besprekingen om de begeerde trui van Dessels Kampioen in de wacht te slepen.
Het “Dessels Kampioenschap” start om 19.30 uur en is enkel voor Desselaars of leden die aangesloten zijn bij een Desselse wielervereniging.
In deze wedstrijd rijden alle leeftijdscategorieën samen, maar wordt een apart klassement opgemaakt van renners tot 45 jaar en renners boven 45 jaar.
De afstand bedraagt ongeveer 40 km.
Gezien het recreatief karakter van deze wedstrijd zijn renners met een koerslicentie niet gewenst.
Om veiligheidsredenen is het dragen van een helm verplicht.

Deelnameprijs: 10 euro (5 euro terug bij het inleveren van je rugnummer en kaderplaatje)
Plaats: Sportpark Brasel
Inschrijven: ter plaatse op de dag zelf
Meer info: afdeling vrijetijd, Hannekestraat 1, tel. 014 38 99 33, sport@dessel.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; chronorit per team: 5,00 €

Waar

Sportpark Brasel

Organisatie

sportdienst dessel

Zoek meer over