Sportweek 2019: Familiedag: afvaren van de Nete

Wat is er aangenamer dan met familie, vrienden, buren of jouw lokale vereniging een tochtje te maken over het water? Geniet samen met ons en scheep in voor het afvaren van de Kleine Nete. Een verrassende en ontspannende manier om onze streek te ontdekken. Voor deze tocht varen we vanaf de watermolen te Retie tot aan de Ark van Noë, een traject van een kleine 10 km. Ideaal dus voor gezinnen met ...
Wat is er aangenamer dan met familie, vrienden, buren of jouw lokale vereniging een tochtje te maken over het water? Geniet samen met ons en scheep in voor het afvaren van de Kleine Nete. Een verrassende en ontspannende manier om onze streek te ontdekken.

Voor deze tocht varen we vanaf de watermolen te Retie tot aan de Ark van Noë, een traject van een kleine 10 km. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen die eens in groep deze uitdaging willen aangaan. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook nog steeds individueel of met vrienden inschrijven. Kunnen zwemmen is uiteraard wel een vereiste.
De Nete afvaren kan met een 1-persoonskajak, een 2-persoonskajak of een kano voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen tot ± 7 jaar.

De verplaatsing naar de vertrekplaats (Watermolen Retie) gebeurt per fiets onder begeleiding van leden van de Sportraad. We spreken om 9.15 uur af op de parking van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1. De fietsen worden door de gemeentediensten van de watermolen naar de Ark van Noë gebracht, zodat iedereen op het einde van de dag per fiets terug naar Dessel kan.

Een lunchpakket en drankje kan je zelf meebrengen, maar onderweg wordt er ook een halte voorzien waar je desgewenst een snack kan nuttigen.

Uit de vorige edities hebben we geleerd dat ook zwemgerief en/of droge kleren handig kunnen zijn.

Vooraf inschrijven is verplicht (vóór 09/08/19) en kan enkel op de afdeling vrijetijd in administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1. Gelieve gepast geld mee te brengen en tevens te melden welk type boot/boten je wenst te gebruiken: kano – kayak – éénzitter.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Volwassenen: 10 euro12-18 jaar: 5 euro -12 jaar: 3 euro

Waar

Administratief Centrum "De Plaetse"

Tickets

Contact

Organisatie

Sportdienst Dessel

Zoek meer over