Sportweek 2019: On Wheels Watersportdag

Zin in een dag vol watersporten? Kom dan op zaterdag 17 augustus 2019 samen met je familie naar de Zilvermeerhaven Port Aventura in Mol! Razendsnel waterskiën en varen in een speedboot, op windkracht in de zeilboot, op armkracht in de kajak en de stand up paddle. Mag het wat rustiger? Dan hebben we een chilltochtje op de loungeboot, wheelwaver of floatXpress. Daarnaast ontdek je de prachtige ...
Zin in een dag vol watersporten? Kom dan op zaterdag 17 augustus 2019 samen met je familie naar de Zilvermeerhaven Port Aventura in Mol!

Razendsnel waterskiën en varen in een speedboot, op windkracht in de zeilboot, op armkracht in de kajak en de stand up paddle. Mag het wat rustiger? Dan hebben we een chilltochtje op de loungeboot, wheelwaver of floatXpress. Daarnaast ontdek je de prachtige groene omgeving via een leuke toegankelijke wandeling langs de oevers. Een zomerse barbecue sluit deze klassieker onder de On Wheels-dagen van To Walk Again smakelijk af!

Activiteiten:
- Waterskiën: zitwaterski of staand, aan een touw of aan een zijboom, …
Een ervaren lesgever in de boot geeft je de juiste instructies, terwijl iemand in het water je helpt voor een goede start. Ook een funband achter de boot is mogelijk!
- Zeilen: de ervaren begeleiders van Sailability staan klaar om je de hele Zilvermeerhaven te laten zien met behulp van de wind. Dit kan in een grote zeilboot of tweepersoonszeilboot (1 begeleider + 1 passagier).
- Kajak: een C-10 kano (10-persoonskano) + dubbele kajaks. Onder begeleiding van ervaren lesgevers kan je de prachtige natuur van de Zilvermeerhaven ontdekken.
- Suppen: met SUP kan je staand/zittend op een supboard en met een peddel in de hand de wereld op een relaxte manier vanaf het water ontdekken. Nu met professionele begeleiding!
- Speedboot: met snelheid op het kanaal
- Loungeboot: een rustige rondvaart
- Wheelwaver: deze rolstoelboot heeft een compleet elektrische aandrijving en eenvoudige besturing met een joystick. Je kan je volledig zelfstandig en met eigen rolstoel verplaatsen op het water. Neem zelf het roer in handen, kies je eigen koers en ervaar zo op jouw tempo de rust op het water.
- FloatXpress: watertrein met aangepaste rolstoeltoegankelijke wagonnetjes. Neem rustig plaats voor een gezellig tochtje op het water van Port Aventura.
- NIEUW: Boottochtje en begeleide wandeling, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vertrek aan de haven met de overzetboot naar de landtong. Van hieruit wandel je (4 km) rond het water door de prachtige groene omgeving.

De On Wheels Watersportdag is een organisatie van de vzw To Walk Again, opgericht door triatleet Marc Herremans, en wordt ondersteund door de gemeente Dessel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Zilvermeerhaven Port Aventura

Organisatie

Vzw To walk again

Zoek meer over