Algemene vergadering adviesraad voor personen met een handicap

Op donderdag 9 mei 2019 om 19 uur richt de adviesraad voor personen met een handicap een algemene vergadering in. Deze vergadering gaat door in de raadzaal van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1. Aansluitend wordt zorghuis kempen “De Zandloper” voorgesteld. De adviesraad heeft, zoals het woord het zegt, een adviserende functie. Dit advies wordt gegeven zowel uit vraag van het ...
Op donderdag 9 mei 2019 om 19 uur richt de adviesraad voor personen met een handicap een algemene vergadering in. Deze vergadering gaat door in de raadzaal van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1. Aansluitend wordt zorghuis kempen “De Zandloper” voorgesteld.

De adviesraad heeft, zoals het woord het zegt, een adviserende functie. Dit advies wordt gegeven zowel uit vraag van het gemeentebestuur als uit eigen initiatief of uit vraag van de Desselaar. Deze wisselwerking kan leiden tot oplossingen voor onaanvaardbare (of tot nog toe onbekende) situaties. Naast deze adviserende functie betracht zij het leven van personen met een handicap kwalitatief te verbeteren door:

• overleg en samenwerking tot stand te brengen tussen personen, groepen, verenigingen, instellingen en diensten die ijveren voor mensen met een handicap;
• zelf initiatieven te nemen die de integratie en levenskwaliteit van personen met een handicap kunnen verbeteren;
• de participatie van de bevolking in het beleid inzake mindervalidenzorg stimuleren;
• informatie te bieden aan personen met hun handicap, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners
• het aanbieden of informeren over activiteiten of vormingen voor personen met een handicap, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners.

De adviesraad betracht extra aandacht te geven aan de integratie van de mensen met een handicap in onze maatschappij en in het bijzonder in onze gemeente. Het afgelopen werkingsjaar heeft het dagelijks bestuur van de adviesraad zich om diverse thema's, die hierbij in verbinding staan, bekommerd.

Meer info

Voor inlichtingen, opmerkingen, klachten kan je steeds terecht bij de leden van de raad van bestuur. Meer info op de website www.dessel.be, op onze FB-pagina 'Adviesraad voor personen met een handicap Dessel' (@APHDessel) of bij Sophie Verfaille, voorzitter (aphdessel@gmail.com) en Joke Slegers, secretaris (joke.slegers@ocmwdessel.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Waar

Administratief Centrum "De Plaetse"

Zoek meer over