Mantelzorger, tussen kracht en onmacht

Mantelzorgers kiezen niet om mantelzorger te worden. Ze komen er windstil of stormachtig in terecht. Dan zetten ze alle zeilen bij om te doen wat hoort en wat van hen verwacht wordt. Mensen kunnen heel veel kracht opbrengen om te doen wat moet, zeker voor iemand die ze liefhebben en van wie ze blijven houden – hebben en houden… Heel het leven van de mantelzorger is afgestemd op en rond de ...
Mantelzorgers kiezen niet om mantelzorger te worden. Ze komen er windstil of stormachtig in terecht. Dan zetten ze alle zeilen bij om te doen wat hoort en wat van hen verwacht wordt. Mensen kunnen heel veel kracht opbrengen om te doen wat moet, zeker voor iemand die ze liefhebben en van wie ze blijven houden – hebben en houden…
Heel het leven van de mantelzorger is afgestemd op en rond de zorgvrager. Elke dag moeten er nieuwe oplossingen gezocht worden voor andere problemen. Dan is er de onmacht, de machteloosheid. Je verstand staat stil, je lichaam wil niet meer mee, je hoofd is leeg.
Dat is de baan van een mantelzorger die pendelt tussen kracht en onmacht. En dan wordt het heel belangrijk dat je als mantelzorger ook aan jezelf denkt en ook voor jezelf zorgt en tijd neemt.

In deze vorming willen wij “wegwijzer en inspiratiebron” zijn in de zoektocht naar: ”Wie is mantelzorger en waar knelt het volgens hen?” We willen samen met de mantelzorger, “Luisterend op pad gaan om de mantelzorger te helpen om eigen antwoorden uit te spreken op hun vragen”.

Waar: 't scholeke Brasel
Wanneer: donderdag 16/05 om 14u
Gratis
Seniorenraad in samenwerking met Samana en Sociaal huis 'De Pastorij'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Scholeke Brasel

Organisatie

seniorenraad Dessel

Zoek meer over